Serijskog ubicu koji je ubijao prostitutke snimila Google Street kamera: Uhvaćen dok je pričao sa ženom

22.07.2023

15:50

0

Hojerman, arhitekta sa Menhetna koji živi u parku Masapekua, uhapšen je u četvrtak

Serijskog ubicu koji je ubijao prostitutke snimila Google Street kamera: Uhvaćen dok je pričao sa ženom
Copyright Google Street View

Fotografija Google Street View-a koja je počela da kruži internetom navodno prikazuje serijskog ubicu sa plaže Gilgo Reksa Hojermana kako ćaska sa neidentifikovanom ženom u blizini njegove kancelarije u centru Menhetna.

Fotografija nastala u junu 2022. prikazuje čoveka koji odgovara opisu 59-godišnjeg oca dvoje dece u Istočnoj 36. ulici u Njujorku.

Na njoj se vidi arhitekta parka Masapekua kako stoji pored mlade žene koja je prekrstila ruke.

Fotografija nestala nekoliko meseci pre nego što se policija usredsredila na njega kao na glavnog osumnjičenog za smrt najmanje tri seksualne radnice čija su tela pronađena bačena u vrećama na Long Ajlendu.

Ovaj prizor uočili su onlajn tragači koji su pretraživali internet u potrazi za njim.

Hojerman, arhitekta sa Menhetna koji živi u parku Masapekua, uhapšen je u četvrtak i optužen za ubistva tri žene koje su nestale između 2007. i 2010. godine.

Profimedia
 

On se izjasnio da nije kriv po tri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena i ubistvo drugog stepena zbog smrti Megan Voterman, Melise Bartelemi i Amber Kostelo.

Sudski dokumenti navode da je Hojerman takođe "glavni osumnjičeni" za ubistvo četvrte žene, Maurin Brejnard-Barns, iako se ne suočava sa optužbama u vezi sa njenom smrću.

Četiri žene su poznate kao "Gilgo četvorka" i njihova tela, kao i tela još sedam žrtava, pronađena su duž dela Oušn parkveja na Long Ajlendu 2010. i 2011. godine.

Majkl Braun, advokat gospodina Hojermana, rekao je da je njegov klijent nevin i da nema „ničega“ što bi sugerisalo da je umešan u ubistva.

Tanjug/Suffolk County Police Department via A
 

- Dok su vlasti odlučile da se fokusiraju na njega uprkos značajnijim i jačim navodima, mi se radujemo što ćemo ga braniti na sudu pred poštenom i nepristrasnom porotom - rekao je advokat.

Istražitelji i članovi porodica žrtava ne slažu se s njim.

- Reks Hojerman je demon koji hoda među nama. Predator koji je uništio porodice - rekao je policijski komesar okruga Safolk Rodni Haris.

Lin Bartelemi, majka žrtve Melise Bartelemi, rekla je u petak za NBC njuz da se nada da će on da „pati".

- Volela bih da pati od ruku drugih zatvorenika. Neka dobije ono što su devojke dobile. Smrt je predobra za njega - rekla je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike