Ćerka koja je pobegla iz kuće incesta opisala horor: Živeli su kao u logoru, a za slučaj se znalo još pre 12 godina!

03.10.2023

13:39

0

Autor: N.P.

Celo selo je moralo znati kakvi užasi se događaju u porodici Gierasik

Ćerka koja je pobegla iz kuće incesta opisala horor: Živeli su kao u logoru, a za slučaj se znalo još pre 12 godina!
Kuća u Poljskoj u kojoj su otkrivena tela beba - Copyright Profimedia

Devojka koja je pobegla iz kuće incesta u Poljskoj, gde su pronađena tela mrtvih beba, kazala je da je njen otac "čudovište, a ne čovek".

Kasja Gierasik, koja boluje od Daunovog sindroma, pobegla je iz kuće u selu Černiki pre pre dve i po godine nakon što je dugo zlostavljana.

Podsetimo, pre dve nedelje je poljska policija uhapsila Pjotra Gierasika (54) i njegovu ćerku Paulinu (20) zbog sumnje da su bili u incestuoznoj vezi i da su ubili bebe čija tela su pronađena u podrumu porodične kuće.

Dve bebe je Gierasik dobio sa Paulinom, a treću sa još jednom ćerkom koju je takođe silovao.

Kasja, govoreći iz prihvatilišta koje vodi jedan lokalni sveštenik, kazala je da je zabrinuta za svoje sestre.

Youtube/Attention! TVN
Hapšenje Pjotra Gierasika

- Imale su odnose sa mojim ocem. Tukao me je. Drago mi je da je to gotovo, ne želim više nikada da ga vidim. Čak i kada bih ga videla, samo bih pitala: Zašto si to uradio?. On je čudovište - navela je.

Gierasik se pre 25 godina doselio u Černiki sa suprugom Hanom i osam sinova i četiri ćerke. Pošto je bio nezaposlen, tražio je socijalnu pomoć zbog dvoje dece sa posebnim potrebama. Već se tada sumnjalo da seksualno zlostavlja najstariju ćerku.

U vreme hapšenja, sa njim su živeli samo Paulina i sin Damijan, inače ometen u razvoju, dok su se svi ostali već bili odselili.

Sveštenik Česlav Marčevic je opisao kako je Kasja izgledala kada je stigla u njegovo prihvatilište.

- Bila je potpuno zanemarena, kosa joj je bila u haosu, a slomljene naočare zalepljene flasterima. Slomile su se kada ju je otac tukao. Sve je ličilo na koncentracioni logor. Te devojke i deca sa posebnom potrebama su za njega bila izvor zarade, zato nije nikada želeo da ga Kasja i Damijan napuste. On nikada nije radio, koliko ja znam. Međutim, Paulini je kupovao kozmetiku, odeću, dobru hranu, imali su sobu sa TV-om, ali druga deca nisu smela da ga gledaju. Kada bi otac izlazio iz kuće, zaključavao bi tu sobu. Tamo je bio krevet na kome bi Paulina i on zajedno spavali. I frižider je držao zaključanim, samo su njih dvoje mogli da ga koriste - rekao je sveštenik.

Profimedia
U ovoj kući su pronađena tela beba

Kasja i Damijan su dobijali samo hladni pirinač i griz.

Dok je Pjotr nosio brendiranu odeću, Damijan je bio u prnjama i često bi spavao na klupicama. 

Komšije su ispričale i da je pokojna majka Hana sumnjala da joj muž zlostavlja ćerke.

- Jednom mi se poverila da Pjotr leže noću sa njima u krevet. Rekla sam joj da to prijavi, ali ju je bio strah. Mislila je da će je ubiti, sama je bila žrtva. Tukao ju je, imala je modrice po rukama, nogama i licu. Vremenom je postajala sve mršavija, kupovao joj je jeftinu votku u plastičnim flašama. Jednog dana su je samo odveli u bolnicu i tamo je umrla - rekla je jedna komšinica koja je uverena da je Pjotr želeo da se otarasi svoje supruge.

Nakon otkrića tela tri bebe, sumnja se da bi žrtava moglo biti više i da bi obližnje močvarno područje moglo da krije horor.

- Ovakvi ljudi su na sve spremni - rekao je jedan lokalni meštanin.

Sa druge strane, Paulina je i dalje potpuno očarana svojim ocem i brani ga.

- To je šokantno i užasno. Ona ga brani po svaku cenu, kaže da je sve u redu i da nje pogrešno što je bila u vezi sa ocem. Arogantna je i bezobrazna. Ovde se radi o smrti dece, a ona nije pokazala kajanje. Ponaša se kao da je sve normalno - rekao je jedan izvor blizak istrazi za medij "Fakt".

Profimedia
 

Inače, lokalac Ždislav je rekao da je pre nekoliko godina svedočio protiv Pjotra, ali da njegove optužbe nije niko ozbiljno shvatio. 

Da Pjotr zlostavlja ćerku bilo je prijavljeno još pre čak 12 godina.

- Bio sam svedok, svedočio sam pod zakletvom. Rekao sam tada da je njegova najstarija ćerka trudna. Tretirali su me kao psa, kao da sam dete koje je to izmislilo. Ali, ponašali su se kao par, kao da su verenici. Tako je bilo i sa starijom ćerkom i sa ovom koja je sada u pritvoru. To su isti mehanizmi, ista ponašanja. Sigurno je da je smrt dve bebe mogla biti izbegnuta - rekao je.

Ipak, tužioci uopšte nisu želeli ozbiljno da se pozabave slučajem.

- Kada je tužilac došao, morali smo da sedimo tiho i da ništa ne govorimo, moj otac je onda nastavio da priča svoje bajke - poručila je Kasja.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike