Detalji gnusnog slučaja: Kako se saznalo da otac i ćerka kriju tela beba u podrumu kuće?

18.09.2023

14:19

0

Autor: N.P.

Piotr je nakon smrti supruge sam odgajao decu

Detalji gnusnog slučaja: Kako se saznalo da otac i ćerka kriju tela beba u podrumu kuće?
Copyright Profimedia

Ocu i ćerki iz Poljske preti doživotni zatvor zbog ubistva i incesta nakon što su tela tri novorođene bebe pronađena kako trunu u podrumu njihove kuće.

Pjotr Gierasik (54) i Paulina Gierasik (20) uhapšeni su nakon što su ostaci beba otkriveni u plitkim grobovima, zamotani u plastične kese na imanju u selu Černiki u severnoj Poljskoj. Prve dve bebe pronađene su u petak, ali je u subotu otkriveno treće telo i to u "odmakloj fazi raspadanja".

Iz Okružnog tužilaštva u Gdanjsku su naveli da je devojka optužena po dve tačke za ubistvo i za incestuoznu vezu s ocem. 

Muškarac je optužen po tri tačke ubistva i incest.

Kako se navodi, dvoje ubijene dece potiče iz njegove "veze" s 20-godišnjakinjom za koju kažu da je bila u sporazumnoj vezi s ocem. 

Profimedia
Kuća u kojoj je živela porodica u kojoj su ubijene bebe

Treće dete dobio je sa drugom ćerkom nakon što ju je prisilio na polni odnos. Tužioci su dodali da ga sumnjiče za ubistvo treće bebe.

Kako je zločin otkriven?

Policija je dobila dojavu socijalne službe. Doselivši se u selo pre otprilike 15 godina, Piotr je nakon smrti supruge sam odgajao decu.

Jedan meštanin rekao je medij Super Express: "Otac je ostao sam s decom. Puno ih je, deset-dvanaest, najstariji su već otišli. Vodio je decu u šetnju ili u šumu u branje pečuraka. Ko bi rekao da takve gadosti postoje u njihovom domu."

Međutim, kolege u poslastičarnici u kojoj je Paulina radila u susednom selu posumnjale su da je trudna nakon što je počela da nosi široku odeću. Zatim je uzela tri nedelje odsustva s posla, ali se vratila sedam dana kasnije.

Jedna radnica je rekla: "Svi smo pretpostavljali da je trudna, mislim da je oko sebe vezala pojaseve poput steznika. Kada se ranije vratila s odmora, promena je bila vidljiva. Bila je dosta mršavija, slabija i stalno umorna. Kad smo je pitali za dete, odglumila je iznenađenje i sve negirala".

Navodno, jedan kolega je alarmirao socijalnu službu nakon što je vidio uznemirujuću SMS poruku koju je 20-godišnjakinja poslala svom ocu.

Tužioci sada čekaju obdukciju kako bi utvrdili kako su bebe umrle. U međuvremenu, policija nastavlja da pretražuje imanje kako bi videla ima li još tela skrivenih u kući.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike