Ovako je Hanter Bajden kukao pre pet godina: Potpuno sam ostao bez novca, treba mi očeva pomoć!

28.09.2023

14:27

0

"Svi milioni su nestali", žalio se Hanter

Ovako je Hanter Bajden kukao pre pet godina: Potpuno sam ostao bez novca, treba mi očeva pomoć!
Copyright Profimedia

Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, rekao je krajem 2018. svom stricu Džejmsu da je potpuno ostao bez novca i da mu je potrebna finansijska pomoć oca, sudeći po porukama otkrivenim u dokumentima uzbunjivača američke Službe za unutrašnju prihode.

Kako prenosi Njujork Post, Hanter Bajden je u prepisci sa stricem naveo da su milioni dolara koje je stekao preko svojih biznisa u inostranstvu "nestali", i da više ne može da priušti školarinu za svoje tri ćerke, pa čak ni osnovne životne troškove.

- Mogu da radim kada sam u Njujorku ceo dan, svaki dan u naredna tri meseca. Ali ne mogu da plaćam alimentaciju bez tate ili školarine ili za hranu i benzin. Zaista je sve nestalo. Siguran sam da mogu da nadoknadim to za 15-20 dana, ali on mi je u suštini jasno stavio do znanja da neće plaćati alimentaciju jer je mama jasno rekla da to neće činiti - napisao je Hanter Bajden.

Profimedia
Hanterova poslovanja i stil života su veliki problem za porodicu Bajden

Džejms Bajden je rekao Hanteru da misli da će novi dogovor biti dovoljan samo uz još malo pomoći sadašnjeg predsednika.

- Ovo može da funkcioniše, potrebna vam je sigurna luka. Mogu da radim nasamo sa tvojim ocem! Kao i obično, treba nam samo nekoliko meseci njegove pomoći. Hajde da pričamo o tome - rekao je Džejms Bajden.

Ova prepiska deo je niza dokumenata koji je objavio Komitet za sredstva Kongresa, a 53-godišnji Hanter se prikazuje da je umešan u razne šeme trgovine uticajem za vreme dok je sklapao poslovne dogovore sa subjektima iz inostranstva.

Prepiska takođa baca dodatno svetlo na finansijske peripetije porodice Bajden, koje su poslužile republikancima da pokrenu ideju o opozivu Džoa Bajdena.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike