Sramota ukrajinskih medija: Izmontirali snimak govora Zelenskog, hteli da ima veću publiku, pa u njoj završio njegov "dvojnik" (VIDEO/FOTO)

22.09.2023

16:20

0

Na Tviteru se pojavila i fotografija koja pokazuje da je broj slušalaca bio znatno manji dok je on pričao

Sramota ukrajinskih medija: Izmontirali snimak govora Zelenskog, hteli da ima veću publiku, pa u njoj završio njegov "dvojnik" (VIDEO/FOTO)
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Copyright AP Photo/Richard Drew

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski postao je viralna senzacija, ali ne zbog svog govora na nedavnoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, već zbog očigledne greške u uređivanju snimka.

Ukrajinski mediji objavili su snimak govora Zelenskog u UN koji je montiran kako bi izgledalo kao da govori širokoj publici.

Iako je namera možda bila da se prikaže veća publika, pažljivi gledaoci su primetili da nešto nije u redu.

 

 

Na 14 sekundi pre kraja snimka sam Zelenski se može videti kako sedi u publici tokom sopstvenog govora. Ovo je izazvalo pometnju na društvenim mrežama, gde su korisnici interneta počeli da se šale na račun Zelenskog, dok je bilo i onih koji su bili besni zbog propagande ukrajinskih medija.

Internet je brzo preplavljen mimovima i reakcijama, a mnogi korisnici interneta su se šalili na račun „dva Zelenska“ koja su videli, pominjući i da je možda u pitanju dvojnik.

 

 

Pored toga, neki ljudi na Iksu, nekadašnjem Tviteru, podelili su originalnu fotografiju publike tokom govora Zelenskog, na kojoj se vide prazna mesta, skoro prazna sala i nezainteresovana publika.

 

 

Korisnici interneta sugerišu da takva velika greška i propaganda naglašavaju važnost pažljivog uređivanja i provere činjenica, posebno u vezi sa ličnostima i događajima visokog profila. Kancelarija Zelenskog još nije komentarisala situaciju.

Sa druge strane, greška u montaži je takođe izazvala zabrinutost oko kredibiliteta ukrajinskih medija.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike