Herš: Rusija je pobedila u Ukrajini, ali Zapad nastavlja da laže o tome

21.09.2023

19:40

0

On je naveo da i dalje nema prekida vatre zato što ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski insistira na produžavanju sukoba

Herš: Rusija je pobedila u Ukrajini, ali Zapad nastavlja da laže o tome
Novinar Simor Herš - Copyright Profimedia

Američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš objavio je danas, pozivajući se na izvor iz američke obaveštajne zajednice, da je Rusija pobedila u ratu u Ukrajini, ali da Bela kuća i zapadni mediji nastavljaju da lažu o tome.

- Rat je gotov. Rusija je pobedila. Nema više ukrajinske ofanzive, ali Bela kuća i američki mediji moraju da podrže laž - rekao je sagovornik američkog novinara za tekst objavljen na platformi “Sabstek”.

On je naveo da su glavni delovi ukrajinske vojske otkazali ofanzivu, bez oglašavanja o tome, dodavši da i dalje nema prekida vatre zato što ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski insistira na produžavanju sukoba. 

AP Photo/Mindaugas Kulbis
Vladimir Zelenski

- Rat se nastavlja jer Zelenski insistira na tome. Nema razgovora o primirju u njegovom štabu ili u Beloj kući jer oni nisu zainteresovani za pregovore koji bi okončali masakr - piše Herš pozivajući se na obaveštajni izvor.

On ističe da su sve izjave Kijeva o uspesima u kontraofanzivi laž, da su ukrajinske trupe povratile samo deliće teritorije, kao i da bi u ukrajinskoj vojsci moglo da dođe do pobune ukoliko joj bude naređeno da nastavi ofanzivu.

- Istina je da ako bi ukrajinskoj vojsci bilo naređeno da nastavi ofanzivu, ona bi se pobunila. Vojnici više ne žele da ginu - naveo je on.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike