Policija uhapsila 84 demonstranta u Jermeniji: Protesti se ne smiruju, zahteva se ostavka Pašinjana

22.09.2023

13:41

0

Stanovnici jermenske prestonice okupili su se na ulicama kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo ispred zgrade vlade, kriveći vlasti zemlje i premijera za trenutnu situaciju u Nagorno-Karabahu

Policija uhapsila 84 demonstranta u Jermeniji: Protesti se ne smiruju, zahteva se ostavka Pašinjana
Copyright Profimedia

U prestonici Jermenije, Jerevanu, policija je privela 84 demonstranta koji su blokirali centralne gradske ulice tražeći ostavku premijera Nikola Pašinjana zbog dešavanja u Nagorno-Karabahu.

Demonstranti su i dalje prisutni na Trgu republike, koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade vlade, zbog čega su sve okolne ulice blokirane.

 

 

U četvrtak je postignut sporazum o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, koji je uglavnom naseljen Jermenima.

 

 

Ovaj sporazum je ostvaren uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, nakon što je azerbejdžanska vlada pokrenula "antiterorističku operaciju" u Nagorno-Karabahu, sa ciljem povratka ustavnog poretka u toj oblasti koja je bila pod kontrolom jermenskih separatista.

Stanovnici jermenske prestonice okupili su se na ulicama kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo ispred zgrade vlade, kriveći vlasti zemlje i premijera za trenutnu situaciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike