Sahrana narko-bosa šokirala internet: Kovčeg mu napunili oružjem, tvrde da će mu "trebati u zagrobnom životu" (VIDEO)

19.09.2023

22:08

0

Do njegove smrti je došlo nakon što su njegovi rivali otkrili da često posećuje istu auto-perionicu

Sahrana narko-bosa šokirala internet: Kovčeg mu napunili oružjem, tvrde da će mu "trebati u zagrobnom životu" (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/josephineVV5

Šef ekvadorskog narko kartela Manuel Hulijan Seviljano Bustamante sahranjen je u neobičnom obredu, uz obilje oružja koje je stavljeno u njegov kovčeg, navodno kako bi se "zaštitio u zagrobnom životu".

Bustamante, vođa bande "Los Fatales", ubijen je u 39. godini života. Snimak koji se pojavio na internetu prikazuje kako su njegovi podređeni punili njegov kovčeg mitraljezima, sačmaricama i revolverima, kako bi ga opremili za svet koji dolazi nakon smrti, kao da se priprema za neku nadzemaljsku bitku.

Na sve to u kovčeg su mu stavili i paku kako bi Bustamante "izgledao najbolje" dok stoji pred kapijom Svetog Petra u zagrobnom svetu.

 

 

Ovaj narko-bos poginuo je u jednoj auto-perionici u gradu Mokačeu u Ekvadoru dok je bio u pratnji svoje 20-godišnje ćerke i čuvara. Ćerka je takođe ranjena tokom napada i kasnije je preminula u bolnici.

Kako pišu strani mediji, do njegove smrti je došlo nakon što su njegovi rivali otkrili da često posećuje istu auto-perionicu. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovu tragičnu smrt, a vlasti sumnjaju da je napad rezultat sukoba između rivalskih bandi u nelegalnoj trgovini drogom.

Ekvador se suočava s porastom kriminala, sa rekordnih 4.600 nasilnih smrti zabeleženih tokom 2022. godine, što je dvostruko više nego prethodne godine. Ovaj nasilan trend uključuje i politička ubistva, koja su potresla zemlju u kratkom vremenskom periodu.

Fernando Viljavisensio, predsednički kandidat i otvoreni kritičar organizovanog kriminala i korupcije, ubijen je usred bela dana, a njegova smrt je usledila nakon fatalnog ubistva gradonačelnika Mante, Agustina Intrijaga. Nedelju dana kasnije, politički aktivista Pedro Briones takođe je ubijen u sačekuši.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike