Narko-bos zahvalio policiji što ga je upozorila da mu se sprema hapšenje (VIDEO)

03.08.2023

21:38

0

Autor: N.P.

Više od 2.500 policajaca traga za Marsetom

Narko-bos zahvalio policiji što ga je upozorila da mu se sprema hapšenje (VIDEO)
Sebastijan Marset (desno) za kojim se traga u nekoliko država - Copyright Profimedia

Krijumčar droge Sebastijan Marset (32), za kojim je raspisana međunarodna poternica, poslao je snimak medijima u kome zahvaljuje policiji Bolivije što ga je, navodno, upozorila da će biti uhapšen.

Bolivijske snage reda su u subotu upale u njegovu kuću, ali je Marset, koga traže u rodnom Urugvaju, Brazilu, Paragvaju i SAD, uspeo da pobegne.

Bolivijska policija je negirala da je dojavila narko-bosu da su mu za petama.

Profimedia
Kuća koju su pretražili bolivijski policajci u potrazi za Marsetom

Više od 2.500 policajaca tragalo je za Marsetom,  a kada su došli u grad Santa Kruz da ga uhapse, njegov telohranitelj je uzeo jednog od njih za taoca. Kriminalac je pometnju iskoristio da pobegne sa ženom i decom.

Ukupno je pretraženo osam objekata, a uhapšeno je najmanje 10 ljudi.

- Niko od uhapšenih ljudi nema veze sa mojim poslom, i sada će ih zbog ovoga pustiti niz vodu - rekao je Marset u snimku.

U nastavku je zahvalio Ismaelu Vilki, direktoru bolivijskih specijalnih snaga za suzbijanje droge, jer mu je pomogao u izbegavanju hapšenja.

- Uspeo sam da pobegnem zato što me je upozorio da je ministar izdao nalog za moje hapšenje. Eto, zgrabio je nešto novca, rekao mi je da je vreme da odem - dodao je.

Direktor Ismael Vilka je negirao optužbe.

- Neću da dozvolim da mi tridesetogodišnja karijera bude ukaljana lažima narko-dilera - naveo je.

Poteru za Marsetom brižljivo prati i američka Uprava za suzbijanje droge, ali i druge južnoameričke zemlje u kojima je učestvovao u trgovini drogom.

Sumnjiči se da je predvodio međunarodni narko-kartel, poznat kao PCU ili Prvi urugvajski kartel, koji je krijumčario kokain iz Pargvaja kroz Urugvaj do Evrope.

Kolumbijski predsednik ga je označio i odgovornim za ubistvo Marsela Pecija, paragvajskog tužioca koji je ubijen na medenom mesecu u Kolumbiji.

Peci je u Paragvaju igrao veliku ulogu u operacijama protiv trgovine kokainom i pranja novca. Sumnja se da je ubijen jer je razbio unosan biznis.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike