Počela prodaja imovine ukrajinskih oligarha na Krimu: Među nekretninama i stan Zelenskog, prihod ide ruskoj vojsci

16.09.2023

10:09

0

Na aukcijama su zaključeni ugovori o kupoprodaji u vrednosti od više od 815 miliona rubalja, što iznosi oko 8,5 miliona dolara

Počela prodaja imovine ukrajinskih oligarha na Krimu: Među nekretninama i stan Zelenskog, prihod ide ruskoj vojsci
Copyright Profimedia

Na Krimu je održano prvih osam aukcija s ciljem prodaje nacionalizovane imovine ukrajinskih oligarha koji su se neprijateljski postavili prema Rusiji. O tome je izvestio predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

Na ovim aukcijama su zaključeni ugovori o kupoprodaji u vrednosti od više od 815 miliona rubalja, što iznosi oko 8,5 miliona dolara. Ova imovina uključuje stambene i komercijalne objekte.

Konstantinov je takođe naglasio da će prihodi od ovih aukcija doprineti povećanju budžeta Krima za otprilike 27 miliona rubalja.

Prethodno je parlament na Krimu doneo odluku o nacionalizaciji imovine nekoliko ukrajinskih oligarha koji su bili povezani s kijevskim režimom.

Među ovim oligarsima su i poznata imena kao što su Rinat Ahmetov, najbogatiji Ukrajinac, Igor Kolomojski, koji je nedavno uhapšen u Kijevu zbog optužbi za korupciju, i bivši ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Planira se da se oko 100 objekata proda putem ovih aukcija, a među njima se nalazi i stan ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u letovalištu Livadija.

Sredstva prikupljena ovim putem će, kako je najavio lider Krima Sergej Aksjonov, biti namenjena učesnicima specijalne vojne operacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike