Počeo lični sastanak Vladimira Putina i Kim Džong Una: Otkriveno o čemu će pričati (VIDEO)

13.09.2023

10:14

0

Razgovor se odvija na kosmodromu "Vostočni"

Počeo lični sastanak Vladimira Putina i Kim Džong Una: Otkriveno o čemu će pričati (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nakon intenzivnih pregovora u proširenom sastavu, počeo je lični susret između ruskog predsednika Vladimira Putina i lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

O ovom susretu obavestio je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika.

Sastanak predsednika Rusije i Severne Koreje odvija se na kosmodromu "Vostočni" u Amurskoj oblasti Rusije. Peskov je naglasio da odnosi između Moskve i Pjongjanga ne bi trebalo da izazivaju zabrinutost drugih zemalja, jer nisu usmereni protiv bilo koga.

 

 

- Sva druga pitanja tiču se samo naše dve suverene zemlje i ne bi trebalo da budu predmet zabrinutosti trećih država, jer se naša saradnja odvija u korist naroda naših dveju zemalja, a ne protiv bilo koga - rekao je Peskov.

On je takođe naglasio da je Severna Koreja bliski sused Rusije i da će se odnosi sa susedima razvijati u korist obe strane, bez obzira na spoljne komentare i pritiske.

 

 

Peskov je napomenuo i da će Rusija i dalje održavati svoju poziciju u Ujedinjenim nacijama u vezi sa sankcijama prema Severnoj Koreji, ali da to neće biti prepreka za razvoj rusko-severnokorejskih odnosa. Takođe je naglasio da izgradnja odnosa između Rusije i Severne Koreje obuhvata i osetljive oblasti, uključujući i vojnu saradnju.

Sastanak se odvija u sali za sastanke na prvom spratu inženjerske zgrade tehničkog kompleksa kosmičkog raketnog kompleksa "Sojuz 2", a u pregovorima učestvuju članovi delegacija obe zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike