Petoro osumnjičenih pod istragom zbog nestanka devojčice (5) u Italiji: Kamera ih snimila kako sa torbama izlaze iz hotela u Firenci

12.09.2023

23:59

0

Autor: 24sedam

Postoji sumnja da je telo male Kate izneto iz nekadašnjeg hotela, možda čak u kolicima, nekoliko sati nakon njenog poslednjeg viđenja

Petoro osumnjičenih pod istragom zbog nestanka devojčice (5) u Italiji: Kamera ih snimila kako sa torbama izlaze iz hotela u Firenci
Kataleja Mija Čisiljo Alvarez - Copyright Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

Nakon više od tri meseca od nestanka devojčice Kataleja Mia Čisilja Alvarez, peruanskog porekla, iz hotela Astor u Firenci, možda je došlo do značajnog pomaka u istrazi. Tužilaštvo je upisalo pet osoba u registar osumnjičenih, a svi oni su bivši stanari hotela.

Postoji sumnja da je telo male Mie Kataleje Čiklo Alvarez izneto iz nekadašnjeg hotela, možda čak u kolicima, nekoliko sati nakon njenog poslednjeg viđenja.

Tužilaštvo je za petoricu osumnjičenih naložilo ponavljanje tehničke istrage kako bi se utvrdilo prisustvo biološkog ili genetskog materijala i bilo kakvog DNK profila na predmetima poput kesa, kolica i slavina u sobama bivšeg hotela.

Iste predmete su koristila trojica od petorice osumnjičenih, što je zabeleženo kamerama, i to 10. i 17. juna prilikom iseljenja zgrade.

Istrage se sprovode uz pomoć tehničkog konsultanta kojeg imenuje Okružna direkcija za borbu protiv mafije, koju vodi zamenik tužioca Luka Teskaroli.

Druga dvojica osumnjičenih su stanari tri odvojene prostorije u čijim su kupatilskim slavinama 11. juna tokom opsežnog pretresa pronađeni tragovi navodne krvi.

Policija će u narednih nekoliko dana obaviti i detaljnija istraživanja u nekadašnjem hotelu u potrazi za mogućim tragovima devojčice.

Bonus video:

Privatna arhiva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike