Ubio ćerku jer je odbila da se uda za rođaka: Ubica izručen Italiji

31.08.2023

19:43

0

Tinejdžerka je identifikovana uz pomoć zubnih otisaka

Ubio ćerku jer je odbila da se uda za rođaka: Ubica izručen Italiji
Copyright Profimedia

Muškarac Šabar Abas, tražen zbog ubistva svoje 18-godišnje ćerke, izručen je iz Pakistana u Italiju gde će mu se suditi, izjavio je danas italijanski ministar pravde Karlo Nordio.

Abas je uhapšen u selu u istočnom Pakistanu prošlog novembra pod sumnjom da je ubio svoju ćerku Saman Abas. Ona je nestala u aprilu 2021. nakon što je odbila da otputuje u Pakistan radi dogovorenog braka sa rođakom.

- Ovo je korak napred koji će omogućiti pravdi da teče punim tokom nakon užasnog zločina - rekao je Nordio u saopštenju.

Profimedia
Saman Abas

Tinejdžerka je identifikovana uz pomoć zubnih otisaka, nakon što su u blizini njene porodične kuće u severnom italijanskom gradu Novelara pronađeni ljudski ostaci.

Tužioci smatraju da su članovi porodice bili besni kada su saznali da Saman ima momka u Italiji i da je ubijena kada se vratila u porodičnu kuću da uzme dokumente nakon što je neko vreme živela pod starateljstvom socijalnih službi.

Kako se sumnja, devojka je zadavljena konopcem, a onda je telo stavljeno u vreću i bačeno. U zločinu je učestvovalo više članova porodice.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike