Muškarac brutalno napao klimatske aktiviste! Bacao ih po putu i šutirao dok su mirno sedeli (VIDEO)

09.09.2023

16:27

0

Nakon što je policija pregledala dostupne video-materijale, identifikovala je nasilnog vozača, ali je on pušten na slobodu dok traje istraga

Muškarac brutalno napao klimatske aktiviste! Bacao ih po putu i šutirao dok su mirno sedeli (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/AufstandLastGen

Pokret za klimatske promene "Poslednja generacija" objavio je na društvenim mrežama dramatičan trenutak fizičkog napada na svoje aktiviste. Incident se dogodio tokom njihovog protesta na auto-putu B-36 blizu nemačkog Manhajma.

Aktivisti su odlučili da blokiraju saobraćaj na tom putu kako bi privukli pažnju na pitanje klimatskih promena. Međutim, njihov mirni protest brzo je prerastao u nasilje.

Jedan od vozača koji je bio zaustavljen zbog blokade izgubio je strpljenje i brutalno napao aktiviste. On je nasilno povukao devojku koja je sedela na putu i bacio je prema ivici puta. Osim toga, udario je drugog aktivistu nogom i šakom u glavu.

 

 

Ovaj napad dogodio se u sredu uveče oko 8 sati, a informacije o incidentu su brzo postale dostupne i širile su se društvenim mrežama. Nakon što je policija pregledala dostupne video-materijale, identifikovala je nasilnog vozača, ali je on pušten na slobodu dok traje istraga.

Portparolka grupe "Posljednja generacija" Ejmi van Balen, izjavila je da ih je ovaj incident duboko potresao i šokirao. Uprkos nasilju koje su doživeli, najavila je da će nastaviti s mirnim protestima protiv politike savezne vlade prema klimatskim promenama.

Osim ovog napada, još jedan snimak iz Majnhajma izazvao je negativne reakcije javnosti. U njemu se vidi policajac koji je prosipa veliku količinu ulja na glavu klimatskih aktivista.

Ralf Kusterer, regionalni predsednik sindikata policije Baden-Vurtemberga izjavio je da raste pritisak na policiju zbog brojnih klimatskih protesta i da razume da neki policajci mogu izgubiti kontrolu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike