Republikanka strahuje od trećeg svetskog rata: Ratni huškači u SAD su toliko ludi da bi mogli da pošalju vojsku u Ukrajinu

06.09.2023

10:42

0

Tejlor Grin je jasno podvukla svoje kontinuirano neslaganje s trenutnom politikom Všingtona prema Kijevu

Republikanka strahuje od trećeg svetskog rata: Ratni huškači u SAD su toliko ludi da bi mogli da pošalju vojsku u Ukrajinu
Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Američke vlasti su potencijalno razmatrale mogućnost slanja trupa na teritoriju Ukrajine i započinjanje konflikta sa Rusijom, izjavila je Mardžori Tejlor Grin, republikanka iz Džordžije, članica Predstavničkog doma Kongresa SAD.

Na društvenoj mreži "X" (ranije poznatoj kao Tviter) Tejlor Grin je izrazila duboku zabrinutost zbog potencijalnog izbijanja trećeg svetskog rata, tvrdeći da postoji opasnost od vojnog sukoba SAD i Rusije.

- Najviše od svega me brine treći svetski rat. Ratni huškači su dovoljno ludi da uvedu američke trupe na teritoriju Ukrajine kako bi ratovali protiv Rusije. Došlo je vreme za posredovanje u mirnom rešenju, zato neću glasati za slanje ni centa Ukrajini - istakla je ona.

Tejlor Grin je jasno podvukla svoje kontinuirano neslaganje s trenutnom politikom Sjedinjenih Američkih Država prema Ukrajini.

Kritikovala je administraciju predsednika Džozefa Bajdena zbog velikih finansijskih izdvajanja za Kijev i navodnog zapostavljanja potreba američkih građana. Takođe je predložila smanjenje podrške Ukrajini u okviru svoje političke platforme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike