Identitet lažnog "brata" obmanuo sveštenike! Više evanđelističkih pastora žrtve prevare

06.09.2023

10:33

0

Žrtve ovog prevare su sveštenici iz Valjadolida, Sevilje, Alikantea, Elčea i drugih gradova na Iberijskom poluostrvu

Identitet lažnog "brata" obmanuo sveštenike! Više evanđelističkih pastora žrtve prevare
Copyright Pixabay

Nekoliko evanđelističkih pastora u Španiji prevareno je nakon telefonskih poziva kada im je zatražena pomoć za mladića koji je "daleko od Gospoda". Više crkvenih lidera doniralo je između 250 i 300 evra. 


Žrtve ovog prevare su sveštenici iz Valjadolida, Sevilje, Alikantea, Elčea i drugih gradova na Iberijskom poluostrvu. Federacija evanđelističkih verskih tela Španije izdala je upozorenje nakon što je organizacija primila pritužbu od jednog od prevarenih pastora.

Crkveni lideri su pozivani od strane osobe koja se predstavljala kao pastor iz Sevilje. Prevarant je potom govorio o starcu iz svoje zajednice koji je preminuo. Tvrdio je da starčev sin živi u gradu i da je žrtve prevare i da nema dovoljno novca da dođe na sahranu. Zato su pastori zamoljeni da pomognu. Drugi prevarant se predstavio kao sin i došadolazio o je po novac u crkvu.

Pastor Luis Bermudes, iz Crkve dobrih vestii u Santiago de Komposteli, bio je jedna od žrtava. On ističe da "nijednom trenutku" nije sumnjao da osoba laže o situaciji u koj se našla.

- Dao mi je broj telefona za poziv, a osoba se pojavila. Video sam ga fizički na vratima moje zgrade. Bio je mladić, između 35 i 40 godina, krupan i veselog izgleda."

Ono što je bilo najznačajnije, pastor opisuje, jeste da je "govorio tipičnim crkvenim jezikom". Prevarant je rekao da je "odstupio od Boga", ali da je nekada bio član crkve. Čak je obraćao pastoru sa "brate".

Pastor smatra veoma tužnim što "ljudi koji su bili u crkvi, jer nas dobro poznaju i koriste pravi jezik, pokušavaju da nas prevare u našem sopstvenom domu."

Crkva u Santiago de Komposteli podnosiće prijavu policiji. Međutim, prema crkvenim medijima, male su nade da će novac biti povraćen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike