Godinu dana bežao od policije, pa ga inspektor slučajno spazio u Diznilendu: Odala ga tetovaža (FOTO)

06.11.2022

20:38

0

Autor: N. Pavlović

Barton se sumnjiči da je učestvovao u prevari kojom je ukrao 150.000 dolara

Godinu dana bežao od policije, pa ga inspektor slučajno spazio u Diznilendu: Odala ga tetovaža (FOTO)
Copyright AP Photo/Ted Shaffrey

Njujorčanin Kvašon Barton, koji je godinu dana bežao od policije, uhapšen je u Diznilendu na Floridi, kada ga je spazio istražitelj koji je radio na njegovom slučaju.

Džef Andre, inspektor federalne poštanske službe, bio je i sam na odmoru u Diznilendu kada je uočio osumnjičenog za krađu identiteta. Prepoznao ga je po prepoznatljivoj tetovaži slova "H" na vratu.

Naime, Barton se sumnjiči da je pokrenuo prevaru kojom je ukradeno 150.000 dolara namenjenih za zajmove tokom pandemije koronavirusa.

Orange County Sheriff’s Office
 

Kako bi došao do novca, Barton se koristio podacima najmanje četvoro ljudi, a optužen je za potkradanje vladinih fondova i krađu identiteta, piše u sudskim dokumentima.

Policija je pokušala da ga uhapsi prošlog novembra u njegovom domu u Bruklinu, ali ga tada nisu našli. Bartonova majka je navela da se on neće sam predati.

Međutim, sve se promenilo 20. oktobra, kada ga je Andre spazio i obavestio policiju Okruga Orandž. Na listu optužnica je dodato i opiranje hapšenju, a Barton je završio u pritvoru.

Kako se navodi, Diznilend je posetio pod lažnim imenom, a čak i kada su otisci prstiju potvrdili njegov identitet, nije želeo da kaže svoje pravo ime.

Njujorški sudija je odlučio da Barton neće imati mogućnost plaćanja kaucije pre odlaska na sud.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike