Dečak u Španiji 8 sati čekao spasioce na drvetu: Poplave odnele vozilo u kom je bio sa porodicom, otac se i dalje vodi kao nestao (VIDEO)

05.09.2023

16:12

0

U želji da pobegne, cela porodica je ušla u automobil koji je bujica odnela

Dečak u Španiji 8 sati čekao spasioce na drvetu: Poplave odnele vozilo u kom je bio sa porodicom, otac se i dalje vodi kao nestao (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/RTVE Noticias

Desetogodišnji dečak spašen je nakon što se osam sati držao za drvo kako bi izbegao poplavne vode koje su odnele najmanje pet života u Španiji, pošto su veći deo zemlje zahvatile rekordno jake kiše tokom vikenda.

Porodica dečaka boravila je u njihovoj kući za odmor u odmaralištu Aldea del Fresno, zapadno od Madrida, kada je oluja stigla u nedelju. Uznemireni poplavom, kasno u nedelju uveče ušli su u svoj automobil, ali ih je ubrzo zatim odnela poplava. Dečak je pronađen, prljav i u modricama, ali je pronađen živ sledećeg jutra, kao i njegova majka i sestra. Njegov otac se i dalje vodi kao nestao.

- Jadni dečak je proveo noć sedeći na drvetu - rekla je novinarima Isabel Dijaz Ajuso, predsednica madridskog regiona.

Dve osobe su poginule u centralnoj provinciji Toledo od posledica nevremena - španski mediji javili su da je policija pronašla muškarca mrtvog tokom pokušaja spasavanja na putu u blizini grada Bargasa, dok je još jedan muškarac poginuo dok su spasioci pokušavali da dođu do njega u gradu Kasarubios del Monte. Pretpostavlja se da se utopio u liftu dok je pokušavao da uđe u garažu u kojoj je bio parkiran njegov automobil.

Policija je u ponedeljak popodne saopštila da je telo muškarca u 50-im godinama pronađeno u blizini reke u gradu Kamarena, takođe u provinciji Toledo.

U međuvremenu, dve osobe koje su otišle u šetnju u provinciji Ueska, na severoistoku Španije, takođe su umrle zbog obilnih kiša. Tri osobe se i dalje vode kao nestale.

Obilne padavine su se u ponedeljak ujutru smanjile, što je navelo državnu meteorološku kancelariju Aemet da smanji nivo uzbune za region Madrida sa crvenog na žuti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike