Prevarantkinja ukrala milione, pa nestala bez traga: Potom na plaži pronađeno njeno stopalo, a ni tu nije kraj priče (VIDEO)

25.05.2023

16:43

0

Autor: N.P.

Slučaj je iznenadio investitore, zbunio policiju i privukao pažnju nacije

Prevarantkinja ukrala milione, pa nestala bez traga: Potom na plaži pronađeno njeno stopalo, a ni tu nije kraj priče (VIDEO)
Melisa Kedik i njen muž Entoni Koleti - Copyright YouTube/60 Minutes Australia

Кada je bogata prevarantkinja Melisa Кedik nestala bez traga u novembru 2020. godine iz svog luksuznog doma u Sidneju, Australija je bila u šoku. Nekoliko meseci kasnije je na plaži pronađeno njeno raspadnuto stopalo

Slučaj je iznenadio investitore, zbunio policiju i privukao pažnju nacije. 

Počele su da se nižu brojne teorije o tome šta je moglo da joj se dogodi, uključujući i to da ju je progutala ajkula ili da je sama odsekla sebi stopalo kako bi zavarala trag.

Ipak, ove nedelje je mrtvozornik rekao da će sve ostati misterija.

- Došla sam do zaključka da je Melisa Kedik mrtva... Međutim, dokazi ne mogu da jasno pokažu kako je preminula, kada i gde - rekla je zamenica glavnog mrtvozornika Novog Južnog Velsa Elizabet Rajan.

Prevarila i porodicu i prijatelje

Većina ljudi je prvi put čula za Melisu kada su mediji objavili da je, kako se činilo, uspešna finansijska savetnica nestala. 

Međutim, mesecima ranije su australijske agencije koje nadgledaju finansijsko tržište obaveštene da je "pozajmila" licencu od prijatelja i stavila je na svoje ime. Regulatori sumnjaju da je od više od 60 klijenata ukrala 30 miliona australijskih dolara, kako bi živela u luksuzu. 

Putovala je privatnim avionima, vozila se skupim automobilima, a nosila je dizajnersku odeću i skupoceni nakit.

Njene metode nisu bile naročito komplikovane, navele su vlasti. Kako bi joj novi klijenti davali novac za ulaganje, postojećim klijentima bi isplaćivala određeni iznos u vidu dividendi, a ostatak bi trošila.

Mnogi su joj verovali, a među njima je bilo i članova njene uže porodice i bliskih prijatelja.

Međutim, sve se raspalo 11. novembra 2020. kada je policija zakucala na vrata njene kuće.

Nestala bez traga

Narednog jutra je njen muž, Entoni Koleti, rekao da je mislio da je otišla na jutarnje trčanje, a da je ostavila kola i sve lične stvari. Ipak, više od 30 sati nije prijavio njen nestanak, a to je učinio tek kada je saznao da se nije pojavila na sudu na zakazanom saslušanju.

Policija je istraživala dve teorije - da je Kedikova i dalje živa, ali da se krije od vlasti ili da je počinila samoubistvo.

Koletijevo čudno ponašanje je navelo policiju da posumnja da je on možda umešan u misteriozni nestanak.

Koleti, frizer i di-džej, tvdio je da nije bio upoznat sa njenim malverzacijama, a nije bilo nikakvih dokaza koji bi pokazali da je odgovoran za njen nestanak.

Policajci su, ipak, zabeležili da Koleti nije izgledao kao da je previše zabrinut.

Pronađeno stopalo

Melisin nestanak poprimio je morbidnu notu kada je u februaru 2021. na plaži udaljenoj 500 kilometara južno od Sidneja pronađena trula noga sa patikom. Stručnjaci su ubrzo utvrdili da je reč o Melisinom stopalu, ali nisu mogli da kažu da li je noga na silu odvojena od tela ili je otpala usled raspadanja. Tokom istrage, istražitelji su čuli tvrdnje da je ajkula možda pojela delove njenog tela, a zatim ih povratila. 

Okeanografi su rekli da su morske struje mogle lako da odnesu nogu 500 kilometara, a patolog je objasnio kako je noga mogla da se odvoji od tela tokom raspadanja.

Forenzičari su pregledali njenu kuću tek 19 dana nakon što je nestala, a jedan advokat koji je pomagao mrtvozornici pitao je zašto detektivi za ubistva nisu bili odmah na licu mesta kako bi, ako ništa drugo, isključili mogućnost da je ona ubijena. 

Istražiteljima je takođe rečeno da je Melisa imala životno osiguranje koje pokriva samoubistvo i da je godinama više puta govorila o okončanju sopstvenog života. Policija je u početku posvetila vrlo malo vremena ovoj grani istrage.

Mrtvozornica Rajan rekla je da je moguće da je Melisa pretrpela udarac po ego kada je optužena za prevaru i da je to uništilo sliku bogatstva i uspeha koju je stvorila u svom umu.

- Moguće je da je došla do zaključka da je samoubistvo jedino rešenje - rekla je Rajan.

Mrtvozornica je saopštila da je način Melisine smrti i dalje nepoznat.

- Možda je želela da okonča svoj život jer je mislila da je to jedina opcija - navedneo je u istrazi.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike