Skandal trese Finsku: Naslednik Sane Marin sa pištoljem pozirao bez odeće u društvu muškaraca koji pokazuju nacistički pozdrav! (FOTO)

05.09.2023

08:17

0

Isplivale eksplicitne fotografije.

Skandal trese Finsku: Naslednik Sane Marin sa pištoljem pozirao bez odeće u društvu muškaraca koji pokazuju nacistički pozdrav! (FOTO)
Copyright Profimedia/IMAGO

Anti Lindman, naslednik bivše premijerke Finske Sane Marin na mestu lidera Socijaldemokratske partije, postao je predmet oštrih kritika javnosti nakon što su procurile skandalozne fotografije iz njegove prošlosti.

AP Photo/Markus Schreiber
 

Naime, na fotografijama se vidi Lindman bez odeće sa pištoljem u ruci, dok su oko njega goli muškarci, među kojima su neki pokazuju nacistički pozdrav. Slika je nastala kada je Anti imao svega 18 godina - on pozira sa četvoricom muškaraca, svi nose kape Deda Mraza, a lica su im prekrivena. Dvojica drže pištolje, dok dvojica pokazuju nacistički pozdrav.

 

 

- Ja sam onaj koji drži plastični pištolj u ruci - priznao je Lindman, objašnjavajući da se sve dogodilo na božićnoj zabavi školskih drugova kao "zahvalnica" svima koji su pomogli u snimanju kratkog filma u kojem je i on učestvovao. 

Lider Socijaldemokratske partije negirao je bilo kakvu povezanost sa nacistima.

- Nikada nisam bio nacistički fan, nisam ni sada.

Međutim, ni tu nije bio kraj Lindmanovih glavobolja. Na drugoj fotografiji se vidi kako se zabavlja sa devojkom, a mediji su ga optužili za mizoginiju i korišćenje narkotika.

 

 

- Mogu da kažem da na mnogim fotografijama nisam previše ponosan na svoj stav - kratkoje izjavio Anti Lindman. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike