Lov na Vagnerovce: Na zahtev Ukrajine u Finskoj uhapšen elitni borac!

25.08.2023

23:30

0

Navodi se da je Petrovski, koji se borio u Ukrajini od 2014. godine, uhapšen pre mesec dana i da bi sada mogao da bude izručen Ukrajini

Lov na Vagnerovce: Na zahtev Ukrajine u Finskoj uhapšen elitni borac!
Vagner grupa/Ilustracija - Copyright AP Photo

Kanali na društvenoj mreži Telegram povezani sa pripadnicima ruske paravojne formacije Vagner preneli su danas da je jedan od elitnih boraca Vagnera priveden u Finskoj na ukrajinski zahtev.

Podjedinica Vagnera Rusič identifikovala je uhapšenog kao Jana Petrovskog, člana-osnivača i vođu jedinice koja je od prošle godine pod sankcijama Evropske unije i SAD, prenosi Rojters.

Navodi se da je Petrovski, koji se borio u Ukrajini od 2014. godine, uhapšen pre mesec dana i da bi sada mogao da bude izručen Ukrajini.

Zvaničnik okružnog suda u Vantai blizu Helsinkija izjavio je da očekuje da sud produži pritvor Petrovskom, koji koristi i ime Vojislav Torden, na zahtev finskog Nacionalnog istražnog biroa.

Za njega je naloženo pritvaranje zbog sumnje da je ''podržavao terorizam''.

Ranije danas ruska novinska agencija RIA citirala je rusku ambasadu u Helsinkiju da je upoznata sa pritvaranjem ruskog državljanina u Finskoj na zahtev Ukrajine i da preduzima korake da ponudi konzularnu pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike