Prvi čovek finske krajnje desnice: Dugoročni cilj treba da bude napuštanje EU

12.08.2023

12:22

0

Tokom vikenda, ova krajnje desničarska stranka će održati godišnji kongres tokom kojeg će se razgovarati o stranačkom stavu prema EU

Prvi čovek finske krajnje desnice: Dugoročni cilj treba da bude napuštanje EU
Copyright AP Photo/David Goldman, file

Finska bi trebalo da postavi dugoročni cilj da napusti Evropsku uniju, ali za sada bi evropsko jedinstvo u suočavanju sa ruskom ratnom pretnjom u Ukrajini trebalo da bude prioritet, izjavio je danas Jusi Hala-aho iz krajnje desničarske Partije Finaca uoči stranačkog kongresa.

Hala-aho očekuje da će tokom kongresa biti predložen za kandidata na predsedničkim izborima koji će se održati u januaru 2024. godine, prenosi Rojters. Tokom vikenda, ova krajnje desničarska stranka će održati godišnji kongres tokom kojeg će se razgovarati o stranačkom stavu prema EU u kontekstu novih okolnosti sukoba u Ukrajini i saradnji sa pro-evropskim koalicionim strankama u finskoj vladi.

Foto: Profimedia
Jusi hala-aho

- Naravno, prepoznajemo da bi u aktuelnoj svetskoj situaciji, fragmentirana Zapadna Evropa bila mnogo slabija protiv pretnje totalitarnih zemalja. Istovremeno, opravdano je da nam je dugoročni cilj da napustimo EU - rekao je Hala-aho Rojtersu, navodeći kao razlog za istupanje Finske iz EU "demokratski deficit" kojim EU ograničava suverenitet država članica.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike