Muž upucao ženu, pa je isekao motornom testerom: Delove tela natrpao u kofere, policija danima pratila krvave tragove

04.08.2023

17:10

0

Policajci su lovili ubicu otkako su prošlog meseca pronašli prvu od pet velikih torbi u kojima su bili delovi tela žene

Muž upucao ženu, pa je isekao motornom testerom: Delove tela natrpao u kofere, policija danima pratila krvave tragove
Copyright Palm Beach County Sheriff's Office; Delray Beach Police Department

Muškarac iz Floride uhapšen je nakon što je navodno upucao svoju ženu, raskomadao je motornom testerom i strpao njene ostatke u pet torbi koje je bacio u okean.

Vilijam Lou Mlađi (78) optužen je za ubistvo prvog stepena i skrnavljenje ljudskog tela 80-godišnje Ajdil Barbose Fontes, supruge s kojom je bio 15 godina u braku, saopštila je u četvrtak policija Delrej Biča.

Policajci su lovili ubicu otkako su prošlog meseca u gradskom plovnom putu pronašli prvu od pet velikih torbi u kojima su bili delovi tela žene.

Slučajni prolaznik je pozvao policiju 21. jula nakon što je uočio prvi kofer sa „ljudskom nogom koja je virila“, navodi se u izjavi o hapšenju.

Kofer, u kom su bile noge Barbose Fontes i nekoliko kamenova takođe je bio označen nalepnicom avio-kompanije na kojoj je pisalo „Barbosa“, ali policija nije mogla odmah da identifikuje žrtvu.

U narednih nekoliko sati pronađena su još dva kofera u kojima su se nalazili ženin torzo i karlica, kao i kamenje i školjke - nedaleko od kuće u kojoj su Lou i Barbosa Fontes živeli, navodi se u policijskim dokumentima.

Sledećeg dana istražitelji su pronašli glavu Barbose Fontes u torbi pričvršćenoj muškim kaišem.

Palm Beach County Sheriff's Office
Vilijam Lou

Osamdesetogodišnja žena smrtno je pogođena u glavu, saopštila je policija.

Lou nije ni priznao ni negirao da je ubio svoju ženu, ali je navodno rekao istražiteljima danima pre hapšenja da je ona otputovala u Brazil pre tri nedelje.

Policija se usredsredila na starijeg Floriđanina nakon što je pronašla nekoliko nadzornih snimaka na kojima se ponašao sumnjivo i ulazio se u vodu na mestima gde su torbe pronađene.

Više svedoka je reklo policajcima da su primetili nervoznog čoveka koji odgovara Louovom opisu kako često posećuje područja u kojima su otkriveni koferi - uključujući i periode nakon što su torbe odnete na obalu.

Trojica muškaraca koji rade na krovu blizu mesta gde je pronađena karlica Barbose Fontesa rekli su da su videli kako Lou dolazi do tog područja, izlazi iz svog automobila i penje se na morski zid kako bi proverio kofer.

Svedoci su tvrdili da su videli da je Lou posetio to područje najmanje pet puta u periodu od tri dana, a optuženi ubica je takođe navodno uhodio policiju najmanje jednom prilikom dok su obilazili mesto zločina.

Delray Beach Police Department
Ajdil Barbosa Fontes

Policija je u ponedeljak izvršila pretres njegovog stana, gde su navodno našli tragove krvi u šest soba.

- Velike količine krvi pronađene su u dnevnoj sobi, trpezariji i glavnom kupatilu. Sredstva za čišćenje su pronađena u celoj rezidenciji, a neka su sadržala kapljice krvi - navela je policija.

Lou je optužen da je pokušao da se ušunja u svoj stan kroz prozor dok je policija bila unutra, tvrdeći da je morao da uzme svoj novčanik i ključeve sa stola gde su policajci kasnije pronašli pištolj od 9 milimetara.

Istražitelji su kasnije pronašli motornu testeru, koja je sadržala komade mesa, kosti, krvi i kose, skrivenu u obližnjoj skladišnoj jedinici koja pripada Louu.

Policija nije otkrila motiv ubistva, ali je rekla da je "veoma sigurna" da je Lou odgovoran.

Takođe nisu sigurni kada je Barbosa Fontes ubijena.

Lou se izjasnio da nije kriv i nalazi se u zatvoru okruga Palm Bič bez mogućnosti kaucije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike