Milionerovo telo nađeno raskomadano u koferu: Uočila ga deca koja su se igrala, glava nađena tri dana kasnije (FOTO)

28.07.2023

22:43

0

Vodio se kao nastao pet dana, a prepoznali su ga po tetovažama i otiscima prstiju

Milionerovo telo nađeno raskomadano u koferu: Uočila ga deca koja su se igrala, glava nađena tri dana kasnije (FOTO)
Fernando Peres Algaba - Copyright Printscreen Instagram/fernandoperezalgaba

Policija je pokrenula istragu o ubistvu nakon što je grupa dece u Argentini tokom vikenda otkrila raskomadane ostatke nestalog milionera Fernanda Peresa Algabe (41).

Vest je odjeknula zemljom nakon što su deca u nedelju pronašla crveni kofer ispunjen delovima tela dok su se igrala pored potoka u gradu Inhenijero Budž u provinciji Buenos Ajres, izvestio je Džem pres.

Roditelji dece obavestili su policiju Buenos Ajresa, koja je pregledala paket i navodno pronašla žrtvine noge i podlakticu unutra, otkrivši još jednu celu ruku u potoku.

Vlasti su tek u sredu pronašle nestalu glavu i torzo, izvestio je španski portal "El Pais".

Delovi tela su čisto amputirani, što ukazuje na rad profesionalaca, prenose lokalni mediji.

Policija je Algabu identifikovala po otiscima prstiju, kao i po prepoznatljivim tetovažama na delovima tela. Preduzetnik je prošlog utorka proglašen nestalim.

Biznismen je zaradio milione iznajmljujući luksuzna vozila i prodajući kriptovalute, koje je često reklamirao na Instagramu, gde je imao više od 900.000 pratilaca.

Printscreen Instagram/fernandoperezalgaba
 

Influenser koji je živeo u Barseloni, u Španiji, navodno je boravio u Argentini nedelju dana pre ubistva.

Algaba je iznajmio stan i trebalo je da vrati ključeve 19. jula, ali se nije pojavila niti se javio na telefon, prema svedočenju vlasnika nekretnine.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog za Algabinu smrt. Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali vlasti sumnjaju da je influenser ubijen zbog brojnih dugova.

Počeo da radi sa 14 godina

Algaba je bio preuzimljiv od detinjstva, a počeo je da radi već sa 14 godina.

- Počeo sam sa biciklom i kutijom i prodavao sam sendviče - rekao je Algaba jednom prilikom.

Posvećenost mladog preduzetnika se isplatila, jer je do svoje 24. godine imao veliko skladište puno vrhunskih automobila, motocikala i džet skija.

Printscreen Instagram/fernandoperezalgaba
 

Algaba je kasnije osnovao kompaniju za iznajmljivanje luksuznih automobila i džet skija u Majamiju pre nego što se preselio u Barselonu ranije ove godine.

Tokom poslednjih godina bio je uključen u trgovinu kriptovalutama iz kancelarije u Buenos Ajresu sa preko 25 zaposlenih.

Međutim, priča o samostalnom stvaranju novca nije se ispostavila kao tačna. Algaba je nagomilao "nenaplative" dugove kod argentinske poreske agencije, dok je njegova kompanija "Motors Letuce SRL" počela da odbija čekove manje od godinu dana nakon osnivanja u januaru 2018.

Algaba je takođe ostavio poruku na svom telefonu u kojoj tvrdi da je izgubio mnogo novca ulažući u kriptovalute, izvestio je "La Nacion".

Printscreen Instagram/fernandoperezalgaba
 

Algabine nevolje nisu bile ograničene na poslovnu sferu. Navodno se sukobio sa Bara Bravasom, nasilnom bandom koja je uveliko umešana u argentinsku fudbalsku scenu, a koja je navodno zahtevala da im plati zajam od 40.000 dolara.

- Ako mi se nešto desi, svi su već upozoreni - napisao je on u poruci pre nekog vremena.

Algabin brat Rodolfo Perez Algaba rekao je da nije siguran da li je njegov preminuli brat umešan u kriminalni lanac, ali insistira da on „nije prevarant“ kako su mnogi navodno tvrdili, preneli su lokalni mediji.

Rodolfo, koji navodno nije video brata tri meseca nakon svađe sa njim, tvrdio je da je Algaba „bio na psihijatrijskom lečenju zbog anksioznog poremećaja“, a za tamošnje medije je rekao i da se nada da će vlasti na kraju uspeti da uhapse ubicu njegovog brata.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike