Narko Bela kuća: Tokom Bajdenove administracije droga je pronađena čak tri puta, a incident sa kokainom nema željeni epilog

14.07.2023

13:51

0

U martu 2021. godine petoro zaposlenih u administraciji Bajdena otpušteno je zbog upotrebe marihuane

Narko Bela kuća: Tokom Bajdenove administracije droga je pronađena čak tri puta, a incident sa kokainom nema željeni epilog
Copyright AP Photo/Andrew Harnik

Belu kuću, koja je poznata po bujnim vrtovima i travnjacima i dom je predsednika Sjedinjenih Američkih Država, sada povezuju i sa drugačijom vrstom trave. U četvrtak je portparolka američke Tajne službe potvrdila da je federalna agencija prošle godine otkrila tragove marihuane na imanju izvršnog dvorca, ne samo jednom, već dva puta.

- U ovim incidentima niko nije uhapšen jer zaplenjena marihuana nije dostigla pravni prag za podizanje federalnih optužbi ili optužbi za prekršaje u okviru zakona Distrikta Kolumbija, gde je posedovanje marihuane dekriminalizovano. Marihuanu su prikupili službenici i uništili - dodala je portparolka.

Koliko puta je droga pronađena na imanju?

Ovo je treći put da je droga pronađena u Beloj kući tokom Bajdenovog predsedništva, uzimajući u obzir nedavno skandalozno otkriće kokaina. Ova činjenica je dovela Bajdenovu administraciju u nepriliku i izazvala gnev među republikancima.

- Tokom 2022. godine dva puta su uhvaćene osobe sa marihuanom prilikom prolaska kroz kontrolu - izjavila je predstavnica Loren Bobert novinarima nakon nezadovoljavajućeg sastanka sa Tajnom službom u četvrtak.

Profimedia
Loren Bobert

- Stoga je ovo treći put da su droge pronađene na imanju Bele kuće tokom Bajdenove administracije, zbog čega se postavlja pitanje: Kakvim ljudima mi dozvoljavamo da ulaze na tu imovinu? I koja im je stvarna svrha tamo? - dodala je Bobert.

U martu 2021. godine petoro zaposlenih u administraciji Bajdena otpušteno je zbog upotrebe marihuane. Jedan od njih je rekao za "Daily Beast" da je politika Bele kuće u vezi sa upotrebom droge "isključivo usmerena na mlađe zaposlene i zaposlene koji dolaze iz država gde je upotreba droge legalna".

Iako je Tajna služba zaključila da je marihuana pronađena na imanju dva puta, nije uspela da identifikuje krivca koji je nedavno ostavio kokain u Zapadnom krilu Bele kuće.

Agencija je završila istragu o ovom otkriću samo 11 dana nakon događaja, što je predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti ocenio kao znak da "nema jednakosti u pravdi".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike