Kokain u Beloj kući ipak pronađen na drugoj lokaciji: Spekuliše se da pripada Hanteru Bajdenu, jer je baš tada bio tamo

07.07.2023

10:13

0

Mnogi sumnjaju da će krivac biti identifikovan

Kokain u Beloj kući ipak pronađen na drugoj lokaciji: Spekuliše se da pripada Hanteru Bajdenu, jer je baš tada bio tamo
Copyright Profimedia

Veb-stranica koja beleži policijsku i vatrogasnu radio komunikaciju otkrila je u nedelju da je vatrogasac iz Vašingtona testirao supstancu pronađenu u Beloj kući, kasnije navodeći da je pozitivna na kokain.

Zvaničnici sada kažu američkim medijima da je kokain otkriven u Beloj kući u nedelju zapravo pronađen na drugom mestu nego što je ranije objavljeno.

Prema američkim medijima, „više zvaničnika“ je navelo da je vreća kokaina izvučena iz kabine u blizini zapadnog ulaza u Belu kuću, a ne iz radnog prostora Zapadnog krila, kako je više medija objavilo ranije ove nedelje.

Ti raniji izveštaji su takođe citirali neimenovane američke zvaničnike. Odmah nakon što je supstanca pronađena, mediji su izvestili da je supstanca pronađena u biblioteci Bele kuće.

Ažurirana lokacija se navodno nalazi između foajea i predvorja nižeg nivoa, blizu mesta gde je parkirana potpredsednikova limuzina. Takođe se nalazi na istom spratu kao i sala za koferencije i trpezarija.

Zvaničnici su skratili i očekivano vreme istrage. U izveštajima se navodi da Tajna služba SAD očekuje da završi svoj izveštaj do ponedeljka, a ranije se mislilo da će to trajati nedeljama.

Profimedia
 

Dok je sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer u sredu rekla da Bela kuća „uverava“ da će Tajna služba rasvetliti incident, zvaničnici su signalizirali medijima da veruju da je malo verovatno da će krivac biti identifikovan.

Zvaničnici su brzo istakli da je ovo područje takođe veoma prometno. Zvaničnik Tajne službe rekao je da je kokain pronađen tokom rutinske patrole.

Bela kuća je u velikoj meri pokušavala da izbegne ovu temu. Žan-Pjer je u sredu više puta odbijala da odgovara na pitanja novinara o nedozvoljenoj drogi, pozivajući se na Tajnu službu i insistirajući da će svaki komentar Bele kuće „unaprediti“ njihovu istragu.

- Ovo su njihove smernice, njihov svet. Tako da ćemo ih pustiti da rade svoj posao, mi nismo uključeni u ovo - rekla je ona.

Američki predsednik Džo Bajden i njegova porodica bili su odsutni kada je pronađena vreća kokaina. Međutim, njegov sin Hanter Bajden ima dokumentovanu istoriju upotrebe kokaina i bio je u Beloj kući u petak uveče. Mlađi Bajden je nedavno često viđen u Beloj kući, što je navelo neke da nagađaju da se možda uselio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike