Suđenje Trampu ipak ne može da se organizuje pre decembra

24.06.2023

23:02

0

U dokumentu koji je objavio sud piše da, usled činjenice da proces uključuje i poverljive dokumente, nije moguće ranije početi sa procesom

Suđenje Trampu ipak ne može da se organizuje pre decembra
Donald Tramp - Copyright AP Photo/George Walker IV

Specijalni tužilac Džek Smit tražio je da suđenje nekadašnjem predsedniku SAD Donaldu Trampu po optužnici za nezakonito čuvanje poverljivih dokumenata počne u decembru.

U dokumentu koji je objavio sud piše da, usled činjenice da proces uključuje i poverljive dokumente, nije moguće ranije početi sa procesom, kao i da oni predlažu 11. decembar kao dan početka suđenja.

Okružni sudija Ejlin Kanon je ranije ove nedelje najavila da bi suđenje moglo da počne 14. avgusta, ali su advokati rekli da je zbog prirode slučaja to praktično nemoguće.

Glavna debata između pravnih stručnjaka u Americi trenutno se vodi oko činjenice da li je izvodljivo organizovati suđenje Trampu pre predsedničkih izbora 2024. godine, na kojima se nekadašnji predsednik već kandidovao.

Trampovi advokati i njegov lični pomoćnik Volt Nauta, protiv koga je takođe podignuta optužnica, slažu se da prvobitno najavljeno suđenje u avgustu treba otkazati, ali se ne slažu sa tužilaštvom kada je u pitanju predloženi raspored, prenosi "Politiko".

Tramp se izjasnio da nije kriv po 31 tački optužnice, gde mu se na teret stavlja protivzakonito čuvanje poverljivih podataka, kao i opstrukcija rada pravosudnih organa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike