Tramp ne želi svoju decu u predsedničkoj administraciji: Moja porodica je prošla kroz pakao

20.06.2023

20:06

0

Dok se kandidovao za drugi mandat, neki članovi njegove porodice su se pojavili na događajima, ali su drugi bili primetno odsutni

Tramp ne želi svoju decu u predsedničkoj administraciji: Moja porodica je prošla kroz pakao
Trampovi - Copyright AP Photo/Evan Vucci, File

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je u ponedeljak da ne želi da njegova deca ponovo služe u njegovoj administraciji ako bude osvojio drugi mandat u Beloj kući.

- Rekao sam „To je dosta za porodicu“. Previše je bolno za porodicu. Moja porodica je prošla kroz pakao - kazao je Tramp voditelju Foks njuza Bretu Bajeru.

Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner bili su Trampovi viši savetnici u Beloj kući, često izazivajući kritike zbog svoje uloge u vladi.

Intervju je bio Trampov prvi otkako se prošle nedelje pojavio na saveznom sudu u Majamiju i izjasnio se da nije kriv u slučaju federalnih poverljivih dokumenata. On se suočava sa sedam federalnih krivičnih prijava u vezi sa više od 100 poverljivih dokumenata pronađenih  u avgustu prošle godine na njegovom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.

Dok se Tramp kandidovao za drugi mandat, neki članovi njegove porodice su se pojavili na događajima, ali su drugi bili primetno odsutni. Ivanka Tramp rekla je krajem prošle godine da je završila sa politikom i da neće biti deo očeve kampanje 2024. Trampova supruga Melanija retko je viđana na događajima od početka njegove kampanje.

Donald Tramp Mlađi je ostao glasan saveznik svog oca u konzervativnim medijima, uključujući i njegov sopstveni podkast. Erik Tramp pridružio se svom ocu u njegovom golf klubu u Bedminsteru u Nju Džersiju prošle nedelje kada je Tramp održao prvi govor nakon federalne optužnice.

- Erik, moj sin, je dobro dete. Vi ga dobro poznajete. On je dobar mladić. Dobar student, dobro sve. Niko nije prošao kroz ono kroz šta je prošla moja porodica. Ivanka je imala zaista uspešnu liniju odeće. Mislim, zaradila je bogatstvo. Kada sam ovo uradio, ona ju je zatvorila - rekao je Tramp.

Bajer je podsetio Trampa na njegove opaske iz 2016. da će se „okružiti samo najboljim i najozbiljnijim ljudima“. Zatim je naveo desetak svojih bivših zvaničnika administracije koji se sada ili kandiduju protiv njega ili ga kritikuju.

- Zašto ste ih uopšte angažovali? - upitao je Bajer.

- Zato što sam zaposlio 10 prema jednom koji su bili fantastični - rekao je Tramp, kasnije dodajući: „Za svakog koga ste pomenuli, imam 10 koji me vole".

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike