Anri je heroj Francuske! Mladi hodočasnik se suprotstavio Sirijcu koji je izbo decu (VIDEO)

09.06.2023

12:38

0

U pitanju je mladi hodočasnik koji već dva i po meseca obilazi najlepše katedrale Francuske, a sebe na društvenim mrežama opisuje kao "filozofa i istraživača"

Anri je heroj Francuske! Mladi hodočasnik se suprotstavio Sirijcu koji je izbo decu (VIDEO)
Anri je heroj Francuske - Copyright Foto: Printskrin/CNews

Heroj dana u Francuskoj je mladić po imenu Anri (24), koji je sprečio napadača da ne napravi pokolj na jezeru Ansi, na francuskim Alpima, pošto je jurio Sirijca koji je nožem ranio četvoro dece i jednog odraslog.


U pitanju je mladi hodočasnik koji već dva i po meseca obilazi najlepše katedrale Francuske, a sebe na društvenim mrežama opisuje kao "filozofa i istraživača", preneo je "Mond".

Ovaj „junak sa rancem“, kako ga internet već naziva, koji se suprotstavio užasu, uštedeći dragocene sekunde pre dolaska policije ima 24 godine i nedavno je diplomirao međunarodni menadžment.

 Na svojim društvenim mrežama, Anri je u petak objavio ovu poruku: „Molite se za decu, dobro sam“

Očevici su ispričali da je napadača udarao rancem, jurio, dok policija nije stigla.

 


"Ludak nije pokušavao da povredi odrasle, hteo je da ubije decu", piše "Mond".

 

 

Kada je policija naišla, na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama čuju se prolaznici koji viču "pucajte na njega", "morate da ubijete tog zlikovca".

Napadač je, potom, tri puta izbo muškarca (70) koji je pokušavao da zaštiti svoju ženu.
Policija je potom otvorila vatru i nehotice povredila starijeg čoveka, a onda je uspela da savlada napadača na nekoliko metara od jezera, kod koga su našla privezak u obliku raspeća i dve slike Bogorodice i Hrista.

Dvoje dece i odrasla osoba i jutros su bili u teškom stanju, a policija je u četvrtak objavila da je Sirijac izbo četvoro dece starosti od 22 meseca do tri godine i jednog odraslog čoveka.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike