Trčao po parku i ubadao decu, vaspitačice ih hrabro odbranile: Užasan snimak iz Francuske (VIDEO)

08.06.2023

15:33

1

Napadnuta deca su starosti do tri godine

Trčao po parku i ubadao decu, vaspitačice ih hrabro odbranile: Užasan snimak iz Francuske (VIDEO)
Copyright Printscreen

Četvoro dece i jedan stariji muškarac su ozbiljno povređeni nakon što ih je nožem napao sirijski azilant u Ansiju u Francuskoj. 

Pomahnitali muškarac je napao najmanje sedmoro ljudi, prvenstveno decu. Među njima je bilo i mališana u kolicima, a uglavnom su starosti do tri godine.

U jednom snimku se može videti kako napadač, sa maramom na glavi, trči po dečjem igralištu sa nožem u ruci. U pozadini se vidi žena kako gura kolica sa detetom i pokušava da pobegne od njega. On ju je stigao i potom je napao dete, koje ona pokušavala da odbrani.

U parku je nastala panika, dok je azilant jurcao okolo tražeći žrtve.

Ceo snimak je u međuvremenu uklonjen sa Tvitera.

- Bio je to trenutak totalnog šoka, trenutak užasa. Ljudi su dolazili ovde na odmor. Nastao je haos - reči su kojima je Britanka Elenor Vinsent opisala šta se dešavalo u Ansiju.

Dvoje dece i jedan starac su u životnoj opasnosti nakon što je sirijski azilant Abdalmasih H. napao nožem decu koja su bila na jutarnjoj ekskurziji sa svojim vaspitačicama iz vrtića u parku pored jezera u Ansiju. Grad se naziva biserom francuskih Alpa, a udaljen je manje od sat vremena vožnje od Ženeve.

Profimedia
Napadača je upucala policija

Ukupan broj povređenih je petoro, četvoro dece i jedan stariji muškarac. Teže je povređen dvogodišnji dečak, a ranjena je i njegova starija sestra i oni su prebačeni u bolnički centar Ansi Ženevoa.

U istu bolnicu je sa ubodnim ranama na vratu odvezen i 70-godišnji muškarac koji je sedeo na klupi.

Policija tvrdi da je napadač tražio status izbeglice, a mediji javljaju da je pre toga bio u Švedskoj gde je već dobio izbeglički status.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike