Nevin proveo skoro 3 decenije u zatvoru, a sada se konačno sastao sa učiteljicom koja se dopisivala sa njim 25 godina (VIDEO)

25.04.2023

10:50

0

Autor: N.P.

Džini Šrapen nikada nije prestala da veruje u njegovu nevinost

Nevin proveo skoro 3 decenije u zatvoru, a sada se konačno sastao sa učiteljicom koja se dopisivala sa njim 25 godina (VIDEO)
Copyright Profimedia

Malo ko bi poverovao da se penzionisana učiteljica, Džini Šrapen (80), godinama dopisivala sa zatvorenikom osuđenim na doživotnu kaznu.

Đakon jedne crkve u Sent Luisu joj je pre 25 godina pružio pismo Lamara Džonsona, koji je izdržavao doživotnu robiju u zatvoru u Misuriju. On je crkvi poslao pismo nadajući se da mu ćemu neko odgovoriti.

- Bio je u zatvoru zbog ubistva. I ranije su mi govorili da sam naivna, ali nisam bila zabrinuta. Nije kao da bi došao do mene da me ubije - rekla je Šrapenova.

Ubrzo su počeli da se dopisuju i tokom narednih 20 godina su razvili prijateljstvo. Šrapenova  je navela da je od samog početka mogla da uvidi da nije bilo šanse da je Džonson počinio ubistvo za koje je osuđen.

Džonson (49) je konačno dočekao pravdu kada ga je sudija prošle godine oslobodio krivice jer su se pojavili dokazi koji su ukazali da je ubica bio neko drugi.

Po izlasku na slobodu, Džonson je prvo radio stvari koje nije mogao tokom robije, a onda je odlučio da poseti i dugogodišnju prijateljicu Džini.

Kamere televizije CBS njuz su zabeležile ovaj dirljivi trenutak. Džini mu je dala kutiju njegovog omiljenog muslija i poslednje pismo.

On je rekao da je najveći dar bio što mu je usadila samopouzdanje.

- Pogotovo kada je neko nedužan, želite da vam neko veruje. Ukoliko imate ljude koji veruju u vas i ne žele da odustanu od vas, onda nećete tako lako ni sami od sebe odustati - rekao je Džonson koji je nevin proveo skoro 30 godina u zatvoru.

Inače, osuđen je 1994. godine za ubistvo Markusa Bojda koga su dva maskirana napadača upucala pred njegovom kućom. Iako je u vreme zločina bio kod devojke, policija nikada nije želela da sasluša njegove tvrdnje da je nedužan.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike