Nevin proveo 38 godina u zatvoru: Mogao je da se nađe na slobodi još pre 20 godina, ali niko nije hteo da ga sluša (VIDEO)

30.10.2022

08:34

0

Hejstings je rekao da nije ogorčen

Nevin proveo 38 godina u zatvoru: Mogao je da se nađe na slobodi još pre 20 godina, ali niko nije hteo da ga sluša (VIDEO)
Hejstings - Copyright Youtube/ABC7

Amerikanac Moris Hejstings (69), koji je skoro 40 godina proveo u zatvoru zbog navodnog ubistva, pušten je na slobodu nakon što su rezultati DNK analize pokazali da je nevin.

Hejstings je bio 38 godina u zatvoru u Kaliforniji zbog ubistva Roberte Vajdermajer i dva pokušaja ubistva 1983, prenose američki mediji.

Okružni tužilac u Los Anđelesu, Džordž Gaskon, objavio je da je presuda za ubistvo iz 1988. ukinuta i da je Hejstings pušten iz zatvora. 

- To što mu se dogodilo je grozna nepravda. Sistem pravosuđa nije savršen i kada saznamo za nove dokaze, zbog kojih gubimo poverenje u presudu, naša je dužnost da brzo delujemo - rekao je Gaskon.

Hejstings, koji je uvek tvrdio da je nevin, medijima je rekao da želi da uživa u svom životu i napreduje.

- Neću upirati prstom. Ne stojim ovde kao ogorčen čovek - izjavio je on.

Kako bi dokazao svoju nevinost, 2000. godine je zatražio DNK analizu, ali taj je zahtev prvobitno odbijen.

U junu ove godine otkriveno je da se DNK dokazi iz vremena ubistva 1983. podudaraju s muškarcem koji je preminuo 2020, dok je bio u zatvoru zbog posebnog slučaja otmice i silovanja, saopšteno je iz kancelarije okružnog tužioca.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike