Devojka koja je tvrdila da je Medlin Meken se izvinila roditeljima nestale devojčice: Nikad nisam rekla da sam ja ona

13.04.2023

12:51

0

DNK test je demantovao njenu tvrdnju, ali je ona i dalje nastavila da sumnja

Devojka koja je tvrdila da je Medlin Meken se izvinila roditeljima nestale devojčice: Nikad nisam rekla da sam ja ona
Julija Faustina je bila ubeđena da je ona Medlin Meken, devojčica koja je nestala 2007. godine - Copyright Instagram/persianmedium/Profimedia

Devojka koja je bila uverena da bi ona mogla da bude Medlin Meken izvinila se roditeljima nestale Britanke u saopštenju na 17 stranica nakon što su DNK testovi pokazali da ona ipak nije njihova ćerka.

Poljakinja Julija Vendel (21) tvrdila je u februaru da je imala razloga da misli da je ona Medlin, koja je nestala iz porodičnog apartmana na odmor u Praja de Lušu u maju 2007. kada je imala tri godine i koja od tada nije viđena.

Gospođa Vendel, koja takođe ponekad koristi prezime Faustina, tvrdila je da ima slične crte lica, da je imala nasilno detinjstvo i da je počela da dovodi u pitanje svoje poreklo.

Svoje teorije je podelila na Instagramu pod korisničkim imenom @IamMadeleineMcCann.

Prošle nedelje, međutim, DNK test je demantovao njenu tvrdnju. Test je otkrio da je ona iz Poljske sa litvanskim i rumunskim nasleđem - umesto britanskog nasleđa Mekenovih.

U svojoj najnovijoj izjavi, koju je podelila na Fejsbuku, Vendel je rekla da nikada nije imala „nameru da bilo kome izazove tugu ili bilo koju drugu negativnu emociju, posebno porodici Meken“. Takođe je tvrdila da nikada nije rekla da je ona Medlin.

- Ne sećam se većine svojih uspomena, ali mogu da se setim nekih stvari i nikada nisam rekla da sam Medlin Meken - napisala je Vendel.

Profimedia
 

- Upotrebila sam ovu rečenicu da napravim svoj nadimak na Instagramu, to je bila moja greška i znam to i izvinjavam se zbog toga jer treba da koristim reči „Jesam li ja Medlin Meken“, a ne „Jesam“. Dakle, to je bila moja greška i nije mi bila namera da bilo kome, posebno porodici Meken, izazivam tugu ili neku drugu negativnu emociju. Moja glavna svrha je uvek bila da saznam ko sam i šta se tačno dogodilo u mojoj veoma bolnoj prošlosti - navodi se u njenoj objavi.

Uprkos izvinjenju i konkretnim dokazima koji dokazuju da ona nije nestala devojčica, Vendel je dodala: „Još verujem da postoji mogućnost da bih mogla da budem Medlin".

Fia Johanson, koja je donedavno bila portparol Vendelove, ali je od tada navodno prekinula veze sa njom, rekla je da je mladu devojku spustila na Zemlju nakon rezultata DNK testa.

Portparol Kejt i Džerija Mekena takođe je reagovao na rezultate, rekavši: „U ovom trenutku nema šta da se prijavi. Ako i kada bude, to će doći od Metropolitenske policije.”

Porodica gospođe Vendel takođe je odbacila njene tvrdnje da je Medlin Meken.

- Za nas kao porodicu očigledno je da je Julija naša ćerka, unuka, sestra, nećaka, rođaka i pastorka. Imamo uspomene, imamo slike - rekli su u ranijem saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike