Poljakinja koja tvrdi da je Medlin Meken će se pojaviti u popularnoj emisiji: "Poješću svoju kapu ako je ona stvarno nestala Medi"

27.03.2023

10:55

0

Autor: N.P.

Da stvar bude bizarnija, Juliji pomaže izvesna Fija Johanson koja se predstavlja kao privatni istražitelj i vidovnjakinja

Poljakinja koja tvrdi da je Medlin Meken će se pojaviti u popularnoj emisiji: "Poješću svoju kapu ako je ona stvarno nestala Medi"
Julija Faustina tvrdi da je nestala Medlin Meken - Copyright Printscreen/Dr Phil

Poljakinja Julija Faustina, koja već neko vreme tvrdi da je nestala Medlin Meken, pojaviće se u veoma popularnoj američkoj emisiji "Doktor Fil" kako bi ispričala svoju priču.

Podsetimo, britanska devojčica Medlin Meken nestala je 2007. godine u portugalskom letovalištu tokom porodičnog odmora i do sada se nikada nije saznalo šta joj se dogodilo. Međutim, pre više od mesec dana devojka (21) iz Poljske senzacionalno je izjavila da veruje da je ona, zapravo, Medlin. Svoje uzorke DNK je dala na analizu, dok njena porodica sve vreme tvrdi da su to Julijine izmišljotine.

Da stvar bude bizarnija, Juliji pomaže izvesna Fija Johanson koja se predstavlja kao privatni istražitelj i vidovnjakinja.

- Veoma sam srećna što će Julija dobiti priliku da hrabro ispriča svoju priču i osvrne se na njenu prošlost u kojoj je bilo nasilja i zlostavljanja, nadamo se da će se tako približiti pravdi - rekla je vidovnjakinja najavljujući gostovanje kod doktora Fila.

Epizoda bi trebalo da bude emitovana u utorak, a Johansonova je objavila i insert iz emisije.

- Ja verujem da sam Medlin Meken. Čekamo rezultate - poručila je Julija u emisiji.

Johansonova je rekla da Julija sa njom živi već nekoliko nedelja u SAD, radi njene bezbednosti.

 

Novinar: Poješću svoju kapu ako je ona Medlin Meken

Novinar Kris Čendler, jedan od prvih koji je intervjuisao Juliju Faustinu, rekao je da će pojesti svoju kapu ukoliko se ispostavi da je ona zaista Medlin Meken za kojom se traga punih 15 godina.

Kako je rekao, sasvim je siguran da ona nije Medlin.

Julija tvrdi da se ne seća svog detinjstva i da je ubeđena da je oteta. Čendler kaže da je dosta istraživao njene tvrdnje i da ne može lako da poveruje u njih.

Za Fiju Johanson, "samoproklamovanog persijskog medijuma", rekao je da je već objavila 400 minuta snimaka o ovoj priči. Osim toga, ona naplaćuje gledanje njenih snimaka koji se emituju uživo.

Instagram @iammadeleinemccan
Julija Faustina

Takođe, program za raspoznavanje lica je uočio malo sličnosti između Julije i Medlin, a britanska policija, koja sarađuje sa portugalskim kolegama, izgleda nije mnogo zainteresovana za ovaj slučaj.

- Šta god da pokaže analiza DNK, nadam se da će Julija dobiti podršku koja joj je potrebna - rekao je novinar.

Iz poljske policije su ranije saopštili da su se sastali sa Julijinim roditeljima i da njena verzija događaja nikako ne može biti istinita.

Julijina porodica je napomenula da je ona oduvek želela pažnju. Iako nisu otkrivali detalje, stekao se utisak da devojka pati od duševnih problema.

Profimedia
Medlin Meken je nestala iz apartmana u Portugalu 2007. godine

- Za nas kao porodicu, potpuno je očigledno da je Julija naša ćerka, sestra, unuka i sestričina. Imamo sećanja, imamo slike. Julija takođe ima ove slike zato što ih je uzela iz kuće, zajedno sa krštenicom i brojnim bolničkim otpusnim listama - navela je porodica prošlog meseca.

Nestanak Medlin Meken ostaje jedna od najvećih misterija današnjice, a 2020. godine nemački istražitelji su objavili da sumnjaju da iza otmice stoji višestruki silovatelj Kristijan Brukner. On se u vreme njenog nestanka takođe nalazio u istom portugalskom letovalištu, a trenutno izdržava kaznu u Nemačkoj za silovanje američke turistkinje u Portugalu. Međutim, dosad nije zvanično podignuta nikakva optužnica, a pitanje je da li će se to ikada dogoditi jer nema konkretnih dokaza.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike