Talibani se pohvalili vojnim vozilima koje su SAD ostavile za sobom: Jedno je roze boje, a posebnu poruku su imali za Amerikance (VIDEO)

26.03.2023

11:03

1

Autor: N.P.

Talibani tvrde da su ih pronašli na dosad nepoznatoj lokaciji

Talibani se pohvalili vojnim vozilima koje su SAD ostavile za sobom: Jedno je roze boje, a posebnu poruku su imali za Amerikance (VIDEO)
Copyright Twitter/Taliban Public Relations Department, Commentary

Talibani su na društvenim mrežama objavili snimak više od 300 vojnih vozila za koje tvrde da su ostale iza povlačenja američkih snaga u avgustu 2021. godine.

Kako je navelo Ministarstvo odbrane Avganistana na Tviteru, 41 vozilo su popravili kako bi služila u jedinici Mansuri koja formirana u oktobru 2021. godine. Navodno, zapadne snage su, napuštajući zemlju, uništile oko 300 vozila.

Talibani tvrde da su ih pronašli na dosad nepoznatoj lokaciji.

- Naša obaveštajna služba veruje da su ove lokacije bile tajne baze CIA za koje ni prethodna vlast nije znala. Čak smo pronašli i rozikasti "hamvi" koji je verovatno pripadao višem američkom zapovedniku.

Procenjuje se da su SAD u Avganistanu ostavile vojnu opremu vrednu 7 milijardi dolara, uključujući 78 letelica, 12.000 vojnih vozila i hiljade komada raznoraznog oružja.

Na pitanje jednog tviteraša da li može da dobije jedno vozilo sa obzirom na to da ih je Amerika toliko "donirala", talibani su odgovorili: "Brate, dođi i vozi ga besplatno. Samo plati gorivo. Takođe, možeš dobiti neograničenu količinu municije. Kao zapadni poreski obveznik, potpuno to zaslužuješ. To je tvoj novac".

I mnogim drugim korisnicima, pogotovo Amerikancima, talibani su poručili da mogu da se provozaju kad god hoće, samo treba da plate gorivo.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike