Pretresena kuća ljubavnice šefa Koza nostre: Bio je sa mnogim ženama, ali ona je bila spremna i da ide u zatvor za njega

30.01.2023

13:21

0

Autor: N. Pavlović

Denaro je bio omiljen među ženama, a mnoge su mu pomagale

Pretresena kuća ljubavnice šefa Koza nostre: Bio je sa mnogim ženama, ali ona je bila spremna i da ide u zatvor za njega
Copyright Profimedia/YouTube

Italijanska policija je pretražila kuću nekadašnje ljubavnice šefa Koza nostre, Matea Mesine Denara, koji je uhapšen u Palermu posle 30 godina bekstva.

Pretresena je kuća Marije Mesi u Bageriji, koja se nalazi oko 10 kilometara istočno od Palerma. Pretražen je i dom njenog brata Frančeska.

Oboje su u prošlosti bili pod istragama zbog pomaganja mafijaškom bosu. 

Italian Carabinieri/LaPresse via AP
Denaro nakon hapšenja

Marija Mesi je uhapšena 2000. godine i optužena je za iznajmljivanje stana nadomak Palerma, zajedno sa još dve osobe, u kome se navodno Denaro krio. Osuđena je zbog pomaganja mafiji, ali je Kasacioni sud odbacio otežavajući faktor jer je bila u romantičnoj vezi sa odbeglim kriminalcem. Istražitelji su pronašli nekoliko ljubavnih pisama koje su razmenili tokom godina.

Do sada je policija našla tri Denarova skrovišta.

Podsetimo, Denaro je bio u bekstvu od 1993. godine, a uhapšen je 16. januara u privatnoj klinici u Palermu gde je bio na lečenju. Utvrđeno je da šef Koza nostre, zloglasne sicilijanske mafije, boluje od raka creva, a po dolasku u zatvor je primio prvu dozu hemoterapije.

Žene mafijaškog bosa

Denaro je bio omiljen među ženama, a mnoge su mu pomagale.

Pored Marije Mesi, kao njegovi glavni pomagači pominju se i Frančeska i izvesna Andrea iz Austrije.

Prisustvo velikog broja žena uobičajeno je za "modernog šefa mafije", i dodaje da je od svih najduže bio u vezi sa Mesijevom koja je uhvaćena zahvaljujući jednom presretnutom telefonskom razgovoru i ljubavnoj poruci. 

Italian Police, LaPresse via AP
 

Navodno, bio je u vezi sa austrijskom državljankom Andreom Hasler koja je radila u hotelu u Selinuntu. Posle nekog vremena preselila se iz hotela u jednu vilu, jer se, prema glasinama, u nju zaljubio menadžer hotela koji je zbog toga ubijen.

Nakon Andree, Denaro je stupio u vezu sa Frančeskom Alanjanom, sestrom knjigovođe Karmela Patija koji je važio za njegovog veoma bitnog saradnika.

Sa njom je 1996. godine dobio ćerku Lorencu, a one su bile smeštene u kući njegove majke u Kastelvetranu. Iz te kuće su otišle 2013. godine, a do danas nije jasno da li je to bio čin pobune devojčice ili, što se čini verovatnijim, izbor izazvan činjenicom da majka i ćerka više nisu mogle da žive u kući koju su opsedali policija i karabinjeri.

Lorenca je 2021. dobila dete, a po hapšenju Denara se oglasila javnosti preko advokata koji je naglasio da će ga ona možda posetiti u zatvoru.

O njegovom sinu Frančesku (29 ili 30) malo se zna, samo je poznato da ima imidž nemilosrdnog plejboja koji nosi "Rej Ban" naočare i dizajnerske košulje.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike