Tužilac o detaljima hapšenja šefa Koza nostre: Nije bio jedini vođa sicilijanske mafije, pokušao je da pobegne (VIDEO)

16.01.2023

20:01

0

Sudija Mauricio de Lusija je naveo i da se Denaro krio u mnogim delovima Italije u prethodne tri decenije

Tužilac o detaljima hapšenja šefa Koza nostre: Nije bio jedini vođa sicilijanske mafije, pokušao je da pobegne (VIDEO)
Mateo Mesina Denaro - Copyright Italian Carabinieri/LaPresse via AP

Mateo Mešina Denaro, italijanski mafijaš koji je uhapšen nakon 30 godina bekstva, nije nikada bio jedini vođa sicilijanske mafije, rekao je danas glavni tužilac Palerma.


Sudija Mauricio de Lusija je naveo i da se Denaro krio u mnogim delovima Italije u prethodne tri decenije, a u poslednje vreme uglavnom na Siciliji, preneo je Rojters.


Govoreći na istoj konferenciji za novinare, general Paskvale Anđelosanto iz jedinice italijanskih specijalnih snaga dodao je da je Denaro kad su ga pritvorili nosio sat vredan 35.000 evra.

Najtraženiji mafijaški bos, koji je smatran šefom sicilijanske Koza nostre Mateo Mesina Denaro (60) pre hapšenja je bio hospitalizovan u privatnoj klinici Madalena u Palermu, gde se, prema izvorima iz klinike, lečio od tumora najmanje godinu dana, preneo je italijanski dnevnik "Korijere dela sera". 

 


Hapšenje su izveli karabinjeri, a prema svedočenju direktora klinike, Denaro je pokušao da pobegne, ali su ga karabinjeri uhvatili.

 

 


Bio je u bekstvu 30 godina, transformisao je Koza Nostru, a njegov otac Don Čičio bio je šef mafije Trapani, preneo je italijanski dnevnik "Stampa".

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike