Kim sa ćerkom postavio kamen temeljac za veliki projekat: Hoće da izgradi 50.000 domova! (FOTO)

26.02.2023

10:02

0

Radovi bi trebalo da budu završeni do 2025. godine

Kim sa ćerkom postavio kamen temeljac za veliki projekat: Hoće da izgradi 50.000 domova! (FOTO)
Dinastija Kim - Copyright Profimedia/KCNA

Severnokorejski lider Kim Džong Un ponovo se pojavio u javnosti u društvu svoje ćerke Ju Ae, prilikom svečanog postavljanja kamena temeljca za izgradnju domova u okrugu Sopo.

Kim je mobilisao mlade kako bi pokrenuo novi projekat izgradnje stambenih objekata u Pjongjangu, pošto mu je cilj da napravi 50.000 domova u glavnom gradu.

Postavljanju kamena temeljca u subotu je prisustvovalo i nekoliko hiljada mladih radnika.
Mediji prenose da je ovo bio sedmi put da se severnokorejski lider pojavljuje sa ćerkom u javnosti, a drugi put na događaju koji nije bio vojne prirode.

Podsetimo, Ju Ae je prvi put viđena prošlog novembra tokom lansiranja interkontinentalne rakete hvasong-17.

Profimedia/KCNA
 

Inače, pre dve godine Kim je predstavio plan o izgradnji 50.000 novih domova u Pjongjangu, koji bi trebalo da budu završeni do 2025. godine, a državni mediji su objavili da je prošle godine završeno 10.000 stanova, uključujući i neboder od 80 spratova.

Južna Koreja je upozorila na sve veću krizu u sankcijama izolovanoj Severnoj Koreji, kao i na navodne smrtne slučajeve usled gladi u pojedinim regionima.

Rojters navodi da Severna Koreja nije potvrdila da je došlo do nestašice hrane, ali je zakazala sastanak državnog vrha za kraj februara kako bi razgovarala o poljoprivrednom razvoju, nazivajući ga "veoma važnim i hitnim zadatkom".

Kim je rekao da se projekti pravljenja domova susreću sa "neviđeno teškim izazovima" i izrazio zahvalnost za 100.000 mladih ljudi koji dobrovoljno učestvuju u realizaciji planova.

- Novi projekat izgradnje domaćinstava će biti još jedna ponosna stranica istorije naših pokreta mladih, simbol državne socijalističke revolucije, ali i političke borbe - istakao je Kim.

Prema njegovim rečima, projekat izgradnje domova pokazaće svetu kako Severna Koreja napreduje uprkos najtežim izazovima.
 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike