Podignuta optužnica u slučaju male Medlin: Da li će misterija biti konačno rešena posle 15 godina?

22.04.2022

08:19

0

Autor: N. Pavlović

Portugalski tužioci sarađuju sa nemačkim vlastima

Podignuta optužnica u slučaju male Medlin: Da li će misterija biti konačno rešena posle 15 godina?
Medlin Meken - Copyright Profimedia

Portugalske vlasti su zvanično podigle optužnicu protiv osumnjičenog za otmicu devojčice Medlin Meken.

Podsetimo, Medlin, tada trogodišnjakinja, nestala je 2007. godine u portugalskom letovalištu Praja da Luz, tokom porodičnog odmora. Nikada nije pronađena i do danas ovaj slučaj ostaje nerazjašnjen. Veruje se da je oteta iz smeštaja dok su joj roditelji bili na večeri sa prijateljima.

Portugalski tužioci nisu naveli ime optužene osobe, ali su saopštili da su to učinili na zahtev nemačkih vlasti.

Nemačka policija je 2020. objavila da istražuje Kristijana Bruknera zbog povezanosti sa ovim slučajem.

Profimedia
 

Ovo je prvi put da Portugal identifikuje zvaničnog osumnjičenog povezanog sa otmicom, nakon što su pre 15 godina prvo označili roditelje Kejt i Gerija Meken kao osumnjičene. 

3. maja će se navršiti 15 godina od nestanka devojčice, a prema portugalskom zakonu neće više bti moguće nekoga označiti kao "osobu od interesa". Proglasiti nekoga osobom od interesa je ključan korak ka podizanju optužnice.

Ipak, tužioci su naveli da to nisu učinili jer su "u cajtnotu" već da postoje "snažne indikacije da je zločin počinjen".

Podsetimo, Kristijan Brukner se od 2020. dovodi u vezu sa zločinom, što je on u više navrata negirao.

Brukner ima bogatu kriminalnu prošlost, a trenutno izdržava zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog droge i silovanja starice (72).

Profimedia
 

Glavni osumnjičeni u slučaju nestanka devojčice Medlin Meken hvalio se policajcima da nemaju ni trunku dokaza koji bi mogli da ga povežu sa još pet zločina, prenosili su mediji prošle godine.

Kako je naveo, istražitelji se hvataju za slamku ne bi li našli nove tragove. 

Međutim, utvrđeno je da je on, kao i porodica Meken, 2007. godine bio u Algarveu u Portugalu, baš u vreme nestanka male Medlin.

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters, koji vodi istrage o silovanju i nestanku devojčice Medlin, rekao je da postoje sličnosti između nekoliko različitih slučajeva. Tužilac je u novoj knjizi Džona Klarka "Moja potraga za Medlin" izneo nove optužbe - pedofil se sumnjiči i za napad na devojčicu (10) i ubistvo tinejdžerke (16) u Belgiji.

Volters veruje da postoji dobra osnova da je Nemac seksualno napao jednu devojčicu, a sve se dogodilo nekoliko kilometara dalje od mesta gde je nestala Medlin.

Osim toga, sumnjiv je i slučaj ubistva tinejdžerke Karole Tice u Belgiji 1996. godine, kao i nestanak "nemačke Medi", petogodišnje Inge Gerike 2015. godine.

Brukner se sumnjiči i da se nedolično ponašao pred decom na jednom igralištu 2017. godine u Portugalu, a ni tu nije kraj optužbama.

Nažalost, slučaj male Medlin ostaje jedan od najmisterioznijih nestanaka u novijoj istoriji, a u samu potragu su tokom godina potrošena ogromna sredstva.

Devojčica nije pronađena, a prestale su i svake nade da bi mogla biti živa.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike