Slučaj Medlin Meken: Tužilac tvrdi da su pronađeni novi dokazi koji monstruma Bruknera povezuju sa nestankom devojčice

04.05.2022

17:48

0

Autor: N. Pavlović

Brukner je u vreme Medlininog nestanka boravio u istom letovalištu

Slučaj Medlin Meken: Tužilac tvrdi da su pronađeni novi dokazi koji monstruma Bruknera povezuju sa nestankom devojčice
medlin-meken - Copyright AP Photo/Steven Governo, File

Pronađen je novi dokaz koji povezuje Nemca Kristijana Bruknera sa nestankom devojčice Medlin Meken pre 15 godina, otkrio je tužilac Hans Kristijan Volters.

Volters je u intervjuu portugalskoj televiziji rekao da istražitelji veruju da su pronašli "neke činjenice, neke nove dokaze, ali ne forenzičke dokaze".

Podsetimo, portugalski zvaničnici su nedavno Bruknera označili kao glavnog osumnjičenog u slučaju koji muči Evropu već 15 godina.

Profimedia
 

Brukner, inače serijski silovatelj koji trenutno izdržava kaznu u nemačkom zatvoru zbog silovanja Amerikanke (72), više puta je napomenuo da nije umešan u nestanak devojčice Medlin.

Volters, koji istražuje Bruknera od 2020, upitan je da li su istražitelji pronašli nešto što je pripadalo Medlin u Bruknerovom vozilu.

- Ne možete da poreknete? - pitao je voditelj televizije CMTV.

- Ne želim da poreknem. Mi smo uvereni da je on ubica Medlin Meken. Uvereni smo da ju je ubio. Istraga i dalje traje, mislim da smo pronašli neke nove činjenice, nove dokaze, ne forenzičke dokaze, ali dokaze - istakao je.

Devojčica Medlin, tada trogodišnjakinja, nestala je iz hotelskog apartmana tokom porodičnog odmora u portugalskom letovalištu Praja da Luz. Roditelji Keti i Geri Meken su troje dece ostavili u sobi i otišli su na večeru sa prijateljima. Na svakih petnaestak minuta su na smenu odlazili u sobu, ali kada se majka oko 10 sat uveče vratila, zatekla je otvorena vrata i prozor.

Profimedia
 

Prvobitno je policija osumnjičila roditelje za nestanak devojčice, ali su ubrzo oslobođeni krivice. Od tada se tragalo za malom Medlin širom Evrope, ali uzalud.

Nemačka policija je tek u junu 2020. saopštila da se veruje da je Medlin mrtva i da Kristijan Brukner stoji iza tog zločina.

Međutim, do sada nisu pruženi konkretni dokazi niti je zvanično podignuta optužnica protiv njega.

Mediji su prenosili i da je Brukner, jednom prilikom, svom prijatelju, navodno, priznao da je oteo devojčicu. 

Inače, Brukner je u vreme Medlininog nestanka takođe boravio u istom letovalištu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike