Kadirov poručio Kijevu: Ako nam Putin naredi idemo i na Ameriku

12.02.2023

20:45

0

Autor: M. Vu.

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da čečenske jedinice mogu čak i do Amerike da stignu, ako dobiju takvo naređenje od ruskog predsednika

Kadirov poručio Kijevu: Ako nam Putin naredi idemo i na Ameriku
AP16343744345520 - Copyright AP Photo/Musa Sadulayev, FILE

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da čečenske jedinice mogu čak i do Amerike da stignu, ako dobiju takvo naređenje od ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ako stigne naređenje vrhovnog komandanta, spremni smo da idemo i na Ameriku, ostavivši Moldaviju daleko iza sebe. O takvim naređenjima se ne raspravlja, već se izvršavaju. Imamo sve potrebne snage, sredstva i opremu da to realizujemo - napisao je lider republike na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova da bi Rusija, navodno, mogla da prebaci čečenske jedinice u Moldaviju kako bi organizovala dolazak na vlast proruskih snaga.

 

 

Kadirov je istakao da takvi „samouvereni stručnjaci“ još treba da proučavaju planove Rusije, a pokušaji Zapada da razbije Rusiju vuku se još od 90-ih godina prošlog veka.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da je predsednici Moldavije Maji Sandu uručio dokument koji predstavlja „detaljan plan Rusije za uništavanje političke situacije u Moldaviji“.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike