Kadirov osuo paljbu po NATO: Vi ste plod satane!

22.01.2023

10:41

0

Autor: N.P.

Čečenski lider reagovao na spalivanje Kurana u Švedskoj

Kadirov osuo paljbu po NATO: Vi ste plod satane!
Ramzan Kadirov - Copyright AP Photo/Musa Sadulayev, file

Čečenski lider, Ramzan Kadirov, oglasio se na Telegramu kako bi osudio spaljivanje Kurana u Švedskoj. Švedski ultradesničarski političar Rasmus Paludan spalio je Kuran ispred turske ambasade u Stokholmu.

Pre nego što je spalio muslimansku svetu knjigu, Paludan je za to dopuštenje švedskih vlasti. 

To je dovelo do novih diplomatskih napetosti između Turske i Švedske i otkazivanja posete švedskog šefa diplomatije Ankari. Švedska i Finska inače čekaju da im Turska da zeleno svetlo za ulazak u NATO.

Portparol turskog ministarstva spoljnih poslova rekao je da spaljivanje Kurana u Stokholmu ukazuje na nivo islamofobije, rasizma i diskriminacije koja postoji u Evropi. Incident je takođe izazvao osudu ministarstava spoljnih poslova Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- U Stokholmu je neki ološ, ujedno vođa danske satonističke stranke, ispred turske ambasade spalio sveti Kuran. Ovaj izrod pakla bio je protest protiv Turske, koja je glasala protiv ulaska Švedske u NATO. Samo bi obožavaoci đavola, najveći nitkovi, posegnuli za svetinjama i to nazvali znakom protesta.

To su navodno odobrile vlasti u Stokholmu, a ja čvrsto verujem da ovaj čin nisu samo odobrile nego da su ga i pokrenule i platile političke snage. U suprotnom, takav provokativni čin nikada ne bi bio odobren.

Svako će požnjeti ono što je posejao i svi uključeni u ovaj gnusni čin su na sebe navukli večno prokletstvo. Shvatiće to jednog dana, ali biće prekasno. Gorite u paklu, đavoli! - napisao je Kadirov na Telegramu. 

Dodao je i da je "skoro ceo NATO plod satone" i da se protiv toga bore u Ukrajini.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike