Kraljica Margareta II ide na hitnu operaciju: Danska palata izdala saopštenje!

09.02.2023

12:41

0

Kraljičin zvanični program će u bliskoj budućnosti biti odložen, otkazan ili će umesto nje planirano obaviti drugi članovi danske kraljevske porodice

Kraljica Margareta II ide na hitnu operaciju: Danska palata izdala saopštenje!
Kraljica Margareta II - Copyright John Sibley/Pool via AP, File

Danska kraljica Margareta II, koja ima 82 godine i koja je trenutno najdugovečniji živi monarh, biće podvrgnuta ozbiljnoj operaciji leđa, saopštila je palata u sredu.

Procedura je zakazana za 22. februar u Rigshospitaletu (Kraljevskoj bolnici), glavnoj bolnici u Kopenhagenu, gde će se kraljica i oporavljati.

Kraljica koja je na vlasti već 51 godinu dugo je patila od bolova u leđima, saopštila je palata.

- Već neko vreme Njeno veličanstvo ima problema sa leđima, a situacija se u poslednje vreme pogoršala. Nakon konsultacija sa specijalistima Rigshospitaleta, kraljica je odlučila da se podvrgne operaciji - navodi se u saopštenju za štampu.

Kraljičin zvanični program će u bliskoj budućnosti biti odložen, otkazan ili će umesto nje planirano obaviti drugi članovi danske kraljevske porodice.

Margareta je prošle nedelje otkazala planirani odmor u Norveškoj.

Profimedia
Kraljica Margareta II

Poliglota poznata po duhovitosti i strasti prema cigaretama, Margareta II je na tron došla u januaru 1972. i postala šef države sa najdužim stažom u Evropi i drugi najduže vladajući monarh na svetu kada je kraljica Elizabeta II umrla u septembru 2022.

- Ostaću na tronu dok ne padnem s njega - rekla je jednom prilikom.

Hiljade ljudi izašlo je prošle godine da proslavi 50. godišnjicu njene vladavine u zemlji u kojoj 80 odsto stanovništva sebe smatra monarhistima, pokazuju istraživanja javnog mnjenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike