Kim Džong Un ponovo u javnosti sa ćerkom: Poveo i suprugu, ali su dva poteza pokazala da želi da istakne naslednicu (FOTO)

08.02.2023

11:47

0

Severnokorejski državni mediji detaljno su ispratili događaj upriličen povodom 75. godišnjice osnivanja vojske ove zemlje

Kim Džong Un ponovo u javnosti sa ćerkom: Poveo i suprugu, ali su dva poteza pokazala da želi da istakne naslednicu (FOTO)
Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un posetio je u utorak sa suprugom Ri Sol Ju i ćerkom Kim Ju Ae odaje komandanta Korejske narodne armije kako bi proslavio 75. godišnjicu osnivanja vojske te zemlje.

Nakon toga oni su porodično prisustvovali svečanom banketu, a severnokorejski državni mediji objavili su fotografije nastale tom prilikom.

Posebno se izdvajaju dve fotografije, jedna na kojoj drži ćerku za ruku dok žena skrušeno hoda pored njega i druga na kojoj Kim Ju Ae pozira stojeći pored oca dok on sedi za stolom, što govori o njegovoj nameri da dodatno skrene pažnju na svoju naslednicu.

Ovo je bilo treće javno pojavljivanje njegove ćerke. Ona je prvi put viđena u javnosti 18. novembra 2022. tokom lansiranja interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17.

Severna Koreja se sada sprema da organizuje ogromnu vojnu paradu u glavnom gradu Pjongjangu povodom 75. godišnjice osnivanja vojske, a Kim Džong Un je, najavljujući je, obećao da će ojačati vojsku zemlje, prenose državni mediji.

- Za jačanje i razvoj naših oružanih snaga, hajde da svi udvostručimo napore i učinimo više za prosperitetni razvoj socijalističke matice - rekao je on.

Pre toga je severnokorejski lider obećao da će proširiti vojne vežbe i pojačati ratnu spremnost nuklearno naoružane zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike