Neverovatna scena u Moskvi: Napio se, pa pokušao da ukrade Lenjinovo telo iz mauzoleja na Crvenom trgu

07.02.2023

07:51

0

Tokom ispitivanja muškarac je stalno pokušavao da pobegne

Neverovatna scena u Moskvi: Napio se, pa pokušao da ukrade Lenjinovo telo iz mauzoleja na Crvenom trgu
Vladimir Lenjin - Copyright Profimedia

Ruska policija privela je pijanog muškarca koji je pokušao da ukrade telo Vladimira Lenjina iz mauzoleja na Crvenom trgu.

- Incident se dogodio u noći na 6. februar. Muškarac je uhapšen kada je pokušao da provali u mauzolej u kojem se nalazi telo Vladimira Lenjina i ukrade ga. Kasnije je otkriveno da je muškarac bio pijan - potvrdio je izvor iz policije za rusku agenciju TASS.

Policajci su tokom noći primetili sumnjivog prolaznika koji je hodao u blizini mauzoleja. Kad je počeo da povlači vrata i pokušao da uđe unutra, policajci su ga priveli. Navodno je na mesto događaja pozvana hitna pomoć, a lekari su utvrdili da muškarac ima psihički poremećaj izazvan dejstvom alkohola.

Tokom ispitivanja muškarac je stalno pokušavao da pobegne, ali je na kraju ipak priznao da mu je namera bila da ukrade Lenjinovo telo. Privedeni muškarac nije znao da objasni koji su mu bili motivi.

Bivši sovjetski državnik Vladimir Iljič Lenjin preminuo je 21. januara 1924. godine, a pre smrti nije izrazio želju na koji način želi da bude sahranjen. Stoga je njegovo telo balsamovano, a 1930. godine završena je izgradnja mauzoleja u koji je telo postavljeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike