Navaljni premešten u samicu: Šest meseci neće smeti da ima posetioce

01.02.2023

15:28

0

Navaljni je pritvoren u kaznenoj koloniji sa maksimalnim obezbeđenjem u Melehovu

Navaljni premešten u samicu: Šest meseci neće smeti da ima posetioce
Aleksej Navaljni - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji se nalazi u pritvoru, premešten u strogu samicu, u kojoj će mu u narednih šest meseci biti zabranjeno da ima posetioce.

- U poslednjih osam meseci nisam imao nijednu posetu, a juče mi je rečeno da ću biti prebačen u samicu na maksimalni mogući rok od šest meseci - objavljeno je na Tviter profilu Navaljnog, koji uređuju njegovi saradnici.

- Tamo nisu dozvoljene nikakve posete. To znači više od godinu dana bez posete za mene. Čak i manijaci i serijske ubice koji služe doživotnu kaznu imaju pravo na posetu, samo ja nemam - navodi se u objavi na Tviteru.

Navaljni je pritvoren u kaznenoj koloniji sa maksimalnim obezbeđenjem u Melehovu, na oko 250 kilometara udaljenosti od Moskve, a njegove pristalice navode da mu se zdravlje znatno pogoršalo nakon što je desetak puta prebačen u samicu.

On je uhapšen pre dve godine, nakon povratka u Rusiju iz Nemačke, gde je lečen od navodnog trovanja nervnim toksinom iz sovjetskog perioda.

Bivši advokat, a sada opozicioni aktivista, osuđen je na kombinovanu kaznu od 11 i po godina zatvora na osnovu dve različite optužbe za prevaru, za koje on kaže da su izmišljene, a njegova antikorupcijska nevladina organizacija je zabranjena kao ekstremistička.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike