Bil Gejts kaže da su ga iznenadile teorije zavere koje mu se pripisuju: "Istina je, imam veza sa vakcinama"

03.02.2023

19:20

0

Autor: M. Vu.

Milijarder je govorio i da je veoma iznenađen što je postao glavni junak brojnih "teorija zavere" pokrenutih tokom pandemije virusa korona

Bil Gejts kaže da su ga iznenadile teorije zavere koje mu se pripisuju: "Istina je, imam veza sa vakcinama"
Bil Gejts - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Milijarder Bil Gejts izjavio je da bi radije kupovao vakcine nego otputovao na Mars, budući da smatra da to nije dobar način trošenja novca.

- Prilično je skupo otići na Mars. Možete da kupite vakcine protiv malih boginja i spasite mnogo života – hiljadu dolara po spasenom životu - rekao je Gejts za Bi-Bi-Si.

Izjava je reakcija na nedavne reči milijardera Ilona Maska, čija kompanija "Spejs iks" nastoji da pošalje letove s posadom na Crvenu planetu i potom ga kolonizuje, dok se još jedan milijarder Džef Bezos uključio u "svemirsku trku" – njegova avio-kompanija "Blu oridžin" organizovala je kratko putovanje u svemir 2021.

Gejts je govorio i da je veoma iznenađen što je postao glavni junak brojnih "teorija zavere" pokrenutih tokom pandemije virusa korona.

- To nisam očekivao - rekao je misleći na sumnje da je profitirao od pojave virusa ili da je pak stvorio koronu.

Inače, "Fondacija Bila i Melinde Gejts" je, prema pisanju "Ej-Bi-Si njuza", za borbu protiv pandemije Svetskoj zdravstvenoj organizaciji dala mnogo više novca od bilo koje države sem Nemačke, a pri tome je bogataš sve vreme bio i jedan od glavnih zagovornika u korist vakcinacije.

Profimedia
 

Gejts je kazao da je tokom pandemije dobijao na desetine miliona poruka da je namerno izazvao virus, što se pripisuje projektu globalnih elita za smanjenje broja ljudi na svetu.

- Istina je, imam veze sa vakcinama, ali zato što želim da spasim živote - naglasio je ovaj zagovornik imunizacije i zelene agende, i dodao da je lakše biti zlonameran nego razumeti biologiju.

Suosnivač "Majkrosofta" istakao je i da veruje da će veštačka inteligencija dramatično promeniti čovečanstvo.

- Rešiće medicinske i naučne probleme. Ali veštačku inteligenciju ne čine samo roboti. Ona nam pomaže da čitamo i pišemo - zaključio je Gejts.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike