Devojka izbola dečka 22 puta, a tvrdi da ga je slučajno ubila: Ispričala bizarne detalje veze, porotu šokiralo zašto ga je izubadala u srce

03.02.2023

13:28

2

Objašnjenje koje je dala za 19 ubodnih rana u predelu grudnok koša niko od članova porote nije očekivao

Devojka izbola dečka 22 puta, a tvrdi da ga je slučajno ubila: Ispričala bizarne detalje veze, porotu šokiralo zašto ga je izubadala u srce
Šaji Gruvs - Copyright Printscreen Facebook

Britanka Šaji Guvs (27) koja je optužena za ubistvo dečka, dve godine mlađeg Frenkija Ficdžeralda, kojeg je izbola u julu prošle godine, tvrdila je na sudu da je prvi ubod bio slučajan, jer navodno nije bila svesna koji predmet je zgrabila sa police dok ju je partner davio.

Ona je porotnicima ispričala da ju je Ficdžerald tokom svađe u njenoj kući i Havantu toliko jako uhvatio za vrat da nije mogla ni da diše ni da vrišti.

Gruvs je tvrdila da je bila u nasilnoj vezi i da ju je Ficdžerald silovao, kao i da je ubistvo bilo u samoodbrani.

Na Vinčesterskom sudu izjavila je da su imali "grub seks" tokom veze koja je počela u februaru 2022.

Poroti je prikazan video-snimak koji je napavila kamera u njenoj spavaćoj sobi, u kom ona tvrdi da ju je Ficdžerald silovao.

Pred kraj snimka čuje se kako on kaže: "To je bilo malo kao silovanje, zar ne?"

Printscreen Facebook
Šaji Gruvs

- Verujem da je tačno znao šta je radio. Analno me je silovao - rekla je Gruvs pred porotnicima.

U drugom snimku njihovog seksa čulo se kako Gruvs kaže: "Ne, dušo, ne".

U noći ubistva bila je "veoma nestabilna situacija", rekla je Gruvs, jer su oboje konzumirali alkohol i kokain, a ona je, kako kaže, proveravajući njegove poruke u telefonu, pronašla i one koje su bile od devojčice stare 13 godina.

- Odmah sam bila ljuta, uznemirena i zbunjena. To me je zaledilo - rekla je ona.

Na sudu je dodala da je zapretila da će jedan od video-snimaka u kojima tvrdi da je silovana, staviti na internet i otići u policiju.

Printscreen Facebook
Frenki Ficdžerald

- To ga je zaista naljutilo, celo držanje mu se promenilo, videlo mu se u očima da je bio besan - rekla je ona.

- Uhvatio me je za vrat i prikovao za krevet na uzglavlju. Nisam mogla da dišem, čak ni kašljem ili vrištim, oči su mi curile i zamaglile su se. Iskreno sam se uplašila za svoj život. Pružila sam ruku da zgrabim predmet sa police za knjige i udarila ga u vrat - ispričala je ona.

Navodno je kasno shvatila da ga je udarila bodežom.

- Kada je prestao da se kreće, čulo se žuborenje i čudna buka koja je izlazila iz njegovog vrata. Shvatila sam šta sam uradila. Ubila sam ga. Pokušala sam da zaustavim žuborenje. Ubola sam ga u srce da bih pokušala da zaustavim srce, da zaustavim žuborenje - izjavila je Gruvs.

Sud je dobio dokaze da je Gruvs dijagnostikovan bipolarni poremećaj i složeni posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Printscreen Facebook
Šaji Gruvs

Ona je poroti ispričala i da je bila seksualno zlostavljana kao dete, da je imala noćne more i flešbekove i da se samopovređivala "godinama". Na sudu je prethodno rečeno da je Gruvs bila zainteresovana za serijske ubice.

Objasnila je da ima „mračan i uvrnut smisao za humor“, da je volela da gleda dokumentarne filmove o ubistvima i rekla je da su slike serijskih ubica na zidovima njene spavaće sobe imale za cilj da „šokiraju ljude“.

Obdukcija je pokazala da je Ficdžerald imao 22 ubodne rane, od kojih su tri bile u predelu vrata, a 19 na području grudnog koša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike