Našla dvojnicu na Instagramu i ubila je kako bi lažirala sopstvenu smrt: Mozak "operacije" bili mladići sa Kosova

30.01.2023

22:58

0

Autor: M. Vu.

Ustanovljeno je da je stradala Kadiđa O, takođe 23 godine, blogerka iz Alžira iz susedne pokrajine Baden-Vitemberg

Našla dvojnicu na Instagramu i ubila je kako bi lažirala sopstvenu smrt: Mozak "operacije" bili mladići sa Kosova
Žrtva i njena dvojnica - Copyright Foto: Printskrin/Tviter/@Turyazar1

Devojka (23) nemačko-iračkog porekla pronašla je svoju „dvojnicu” na Instagramu, a zatim je ubila uz pomoć prijatelja kako bi lažirala sopstvenu smrt, smatraju bavarski tužioci.

Kako piše Gardijan, kada je prošlog avgusta otkriveno telo mlade žene u parkiranom "mercedesu" u južnom nemačkom gradu Ingolštatu, žrtva je prvobitno identifikovana kao Šaraban K, 23-godišnja kozmetičarka iz Minhena.

 

 

Iako su neki članovi njene porodice identifikovali telo, nakon obdukcije obavljene narednog dana, ponovo se postavilo pitanje identiteta. Na kraju je ustanovljeno da je stradala Kadiđa O, takođe 23 godine, blogerka iz Alžira iz susedne pokrajine Baden-Vitemberg.

Policija je saopštila da su žene bile veoma slične zbog svoje crne, ravne kose i sličnog tena, a nemački mediji su kasnije nazvali slučaj „dvostrukim ubistvom“.

Mladić sa Kosova, takođe 23, Šakir K. i Šaraban K. uhapšeni su 19. avgusta 2022. godine, ali vlasti do ove nedelje nisu javno spekulisale o motivima ubistva.

- Istragom smo došli do opravdane sumnje da je optužena htela da se sakrije zbog porodične svađe, pa je pokušala da lažira sopstvenu smrt - rekla je u ponedeljak tužilac Veronika Grizer.

Policija je saopštila da je nedelju dana pre ubistva Šaraban K. kontaktirala sa nekoliko žena koje su joj bile slične, pri čemu se na društvenim mrežama predstavljala različitim imenima.

 

 

- Obećavala im je različite stvari kako bi ih nagovorila da se sretnu i na kraju je uspela da pronađe žrtvu - rekao je Grizer.

Kadiđa je pristala na sastanak jer joj je obećano da će tema razgovora biti nešto vezano za kozmetiku. U njen stan su automobilom došli Šakir K. i Šaraban K. Negde u šumi između Hajlbrona i Ingolštata, optuženi par je rekao Alžirki da izađe iz automobila kada su je nasmrt izboli.

- Oružje kojim je izvršeno ubistvo nije pronađeno, ali su svi ostali dokazi dostupni - rekao je portparol policije Andreas Ajkel i dodao da je žrtva ubijena sa više od 50 uboda nožem i da joj je lice unakaženo.

Tužioci kažu da su ubice zatim stavili telo žrtve na zadnje sedište mercedesa i odvezli se do Ingolštata i parkirali automobil u stambenoj četvrti blizu Dunavarabana.

Iako je istraga još u toku i biće saslušano još svedoka, za Šećirom K. i Šarabanom K. raspisana je poternica. Ukoliko budu proglašeni krivima, mogli bi da se suoče sa doživotnom robijom.

- Ne nailazite na ovakve slučajeve svaki dan, posebno sa ovako spektakularnim obrtom - rekao je portparol policije. - Onog dana kada smo pronašli telo, ništa nas nije moglo pripremiti za ovakav razvoj događaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike