Posle niza poniženja: Kralj Čarls izbacio osramoćenog princa Endrua iz Bakingemske palate

24.12.2022

17:25

0

Proterivanje je poslednja u nizu kazni otkako je drugi sin kraljice Elizabete pokušao da porekne da poznaje Virdžiniju Džufri, koja tvrdi da je bila naterana da ima seks sa njim

Posle niza poniženja: Kralj Čarls izbacio osramoćenog princa Endrua iz Bakingemske palate
Princ Endru i kralj Čarls - Copyright Profimedia

Britanski kralj Čarls III izbacio je svog brata, navodnog seksualnog prestupnika princa Endrua, iz Bakingemske palate, tvrdi insajder.

Šezdesetdvogodišnji osramoćeni princ, koji je prestao da obavlja kraljevske dužnosti pre skoro tri godine zbog svojih veza sa Džefrijem Epstajnom i Gislejn Maksvel, više neće moći da ima kancelariju u zamku koji služi kao kraljevsko sedište, rekao je izvor za Sun.

Kraljica Elizabeta je navodno dozvolila svom sinu Endru da nastavi da koristi palatu i da zadrži mali broj osoblja nakon što se 2020. povukao sa javnih dužnosti.

Pod vlašću njegovog brata Endru neće smeti da koristi Bakingemsku palatu ni kao zvaničnu adresu.

- Svako prisustvo u palati je zvanično završeno. Kralj je to jasno stavio do znanja. On nije kraljevski radnik. Prepušten je samom sebi - rekao je izvor za pomenuti britanski medij.

Proterivanje je poslednja u nizu kazni otkako je Endru pokušao da porekne da poznaje Virdžiniju Džufri, koja tvrdi da je bila naterana da ima seks sa njim po nalogu Epstajna i Maksvelove.

Profimedia
 

Iako nije priznao optužbe, nagodio se sa Džufri i platio joj 12 miliona dolara da odustane od tužbe za seksualno zlostavljanje.

Oduzete su mu vojne i kraljevske titule i nije mu bilo dozvoljeno da nosi vojnu uniformu na sahrani svoje majke. Ubrzo nakon njene smrti kralj Čarls je rekao svom bratu da se nikada neće vratiti u kraljevski život. Prošlog meseca kralj je navodno lišio Endrjua i 24-časovnog ličnog obezbeđenja.

Čarls III je u sredu imenovao kraljicu suprugu Kamilu za pukovnika Grenadirske garde, poziciju koju je Endru nekada imao.

Uprkos izgnanstvu iz palate, očekuje se da će Endru prisustvovati božićnoj večeru sa kraljem Čarlsom i ostatkom kraljevske porodice. Princ će verovatno za sada zadržati svoju kraljevsku ložu sa 31 krevetom koju finansira vlada na imanju Vindzor.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike